Kruidenboter

Kruidenboter van roomboter met verse bieslook en peterselie (ca. 5 porties).
Erg lekker met versgebakken speltstokbrood.

Ingrediënten Materialen
  • mengkom
  • steelpannetje
  • knoflookpers of -rasp
  • vershoudfolie

Bereidingswijze

Voor het beste resultaat: zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Heb je ‘m daags tevoren uit de koelkast gehaald? Dan is stap 1 meestal niet nodig. Check dit door te kijken of je er met een lepel doorheen kunt roeren.

  1. Doe de roomboter in de mengkom en smelt de boter au bain-marie langzaam op laag vuur in het steelpannetje. De roomboter mag zeker niet vloeibaar worden (dan verandert de structuur en dat wil je niet!), maar als je er een beetje met een lepel doorheen kunt roeren dan is het voldoende.
  2. Zet de mengkom op het aanrecht.
  3. Pers de tenen knoflook erboven uit.
  4. Knip of snij de verse kruiden fijn. Roer de kruiden door de boter.
  5. Roer de halve eetlepel honing door de boter.
  6. Pers of knijp de citroen uit. Roer het sap (van een hele citroen hooguit ¼!) door de boter.
  7. Voeg de peper toe.
  8. Je kunt de kruidenboter direct serveren.

Bewaartip

Voor de kruidenboter die je niet nodig hebt of als je de kruidenboter eerder wil maken:
Leg 5, of als je een andere grootte van de porties wil dat aantal, grote stukken vershoudfolie op het aanrecht. Leg de boter op de verhoudfolie. Maak er rolletjes van. Doe de rolletjes in de vriezer. Dan heb je altijd je eigen, verse kruidenboter bij de hand. Ontdooien en klaar!

Variatietip

  • Je kunt voor wat betreft de kruiden bijvoorbeeld ook rozemarijn, basilicum, chiliflakes, oregano, salie of tijm toevoegen. En daarvoor geldt altijd: verse kruiden zijn het meest lekker.
  • Hou je van zout? Voeg dan ½ tl zeezout toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s