Risotto met broccoli en zalm

Romige risotto met broccoli en gerookte zalm & naanbrood voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 2x kookpan
  • vergiet
  • houten lepel/pollepel
  • literkan
  • oven (voor naanbrood)

Bereidingswijze

  1. Maak de verse kruidenroomkaas of de (gezondere) verse kruidenkaas.
  2. Was en snijd de broccoli in relatief kleine roosjes. Probeer de stukken even groot te maken zodat ze gelijkmatig garen. Breng de broccoli in een pan aan de kook en haal daarna gelijk van het vuur. Doe de broccoli in een vergiet en laat volledig uitlekken.
  3. Doe een ruime liter water (i.v.m. verdampen van het water zo’n 1,2 liter) in een pan en voeg 2 bouillonblokjes (voor 0,5 liter groentebouillon) toe. Breng dit aan de kook en haal van het vuur als de blokjes zijn opgelost.
  4. Doe de 3 el rijstolie in de pan. Fruit de ui hierin. Voeg de risottorijst toe. Roer met een houten lepel tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen (dit duurt zo’n 2 minuten).
  5. Indien naanbrood erbij wordt geserveerd: verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds een volgende scheut bouillon toe als de vorige geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, maar nog wel bite in de kern heeft. Dit duurt zo’n 16 -18 minuten.
  7. Doe het naanbrood in de oven.
  8. Schep de broccoli door de risotto.
  9. Voeg de roomkaas toe en laat alles nog even goed op een laag vuur warm worden.
  10. Snij de zalm in stukken. Schep de zalm als laatste erdoor.
  11. Serveer (optioneel) met de Parmezaanse kaas en/of verse bieslook.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s