Gele room

Gele room ofwel banketbakkersroom. Als nagerecht, basis voor een pudding óf voor gebruik in en/of bij taarten, cakes – zoals custardcake met gele room of kruimelvlaai – en tompouces.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Scheid de eieren.
  2. Doe de tarwebloem, basterdsuiker en de eidooiers in een mengkom. Klop met een mixer tot een zacht en smeuïg mengsel.
  3. Doe de melk in een pannetje. Verwarm tot het bijna kookt.
    Haal het van het vuur en meng met een klopper het ei-tarwebloemmengsel er door. Doe dit beetje bij beetje, anders kan het stollen.
    Zet als het goed gemengd is terug op het vuur en breng het, al roerend, aan de kook.
  4. Neem een grotere pan met kokend water, om de pan met de gele room boven te hangen. Zet het vuur middelhoog. Blijf de gele room regelmatig roeren. Doe dit geruime tijd; zeker 20 minuten. Neem de tijd; het moet langzaam gebeuren. De gele room is klaar als het aan de lepel begint te kleven. Voor een dikker resultaat ga je langer door boven het kokende water.

Van overgebleven eiwitten kun je gezonde chocolademousse, schuimpjes, meringue (meringue-ijs), pavlova of eiwitten-cake maken.

Serveertip

Voeg bij gebruik als nagerecht vers fruit toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s