Gele room

Gele room ofwel banketbakkersroom. Als nagerecht, basis voor een pudding óf voor gebruik in en/of bij taarten, cakes – zoals custardcake met gele room of kruimelvlaai – en tompouces.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Doe de tarwebloem, basterdsuiker en de eidooiers in een mengkom. Meng met een klopper tot een zacht en smeuïg mengsel. Voeg eventueel 2 el melk van de 900 ml toe.
  3. Doe de melk in een steelpan. Verwarm tot het bijna kookt.
    Giet de warme melk in een straaltje bij het ei-tarwebloemmengsel, terwijl je blijft roeren met de klopper. Doe het beetje bij beetje, anders kan het stollen.
    Zet als het goed gemengd is terug op het vuur en breng het, al roerend, aan de kook.
  4. Laat 2 tot 3 minuten garen en blijf goed roeren. De gele room is klaar als het aan de lepel blijft ‘hangen’.
    Voor een dikker resultaat je laat je de banketbakkersroom wat langer al roerende doorgaren.

Van overgebleven eiwitten kun je heerlijke gerechten maken, zoals gezonde chocolademousse, schuimpjes, meringue (meringue-ijs), pavlova of eiwitten-cake.

Serveertip

Voeg bij gebruik als nagerecht vers fruit toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s