Gevulde abrikozenrepen

Gevulde abrikozenrepen met dadels, volkoren tarwemeel en havermout. Gezonde snack zonder toegevoegde suiker.

Ingrediënten Materialen
Deeg:

 

Vulling:

 

Zónder toegevoegde suiker. Gezien de honing, abrikozen en dadels wél met wat natuurlijke suiker.
Dit recept is voor 12 repen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het broodbakblik met bakpapier.
  2. Zeef boven een grote mengkom de tarwemeel. Strooi in het zeef achtergebleven tarwe over het meel.
    Voeg vanillepoeder, havermout, kaneel en bakpoeder (alle droge ingrediënten) toe en roer met een pollepel goed door elkaar.
  3. Voeg de rijstolie, honing en melk toe en roer door elkaar tot er een plakkerig deeg ontstaat.
  4. Verdeel het deeg in de mengkom in twee gelijke delen.
  5. Vet je handen licht in met rijstolie; het deeg is namelijk erg plakkerig.
  6. Verdeel de ene helft van het deeg over de bodem van het met bakpapier beklede broodbakblik en druk goed aan. Probeer daarbij aan de zijkanten in het bakblik een kleine opstaande rand in het deeg te maken.
  7. Bak 10 minuten op 200 graden onderin de oven.
  8. Snij ondertussen de abrikozen en dadels in kleine stukjes.
    Doe dit in een pannetje en voeg de honing en melk toe.
    Breng dit al roerend aan de kook. Laat op een laag vuurtje maximaal 10 minuten staan tot het vocht bijna verdampt is.
  9. Verwarm de oven weer voor op 200 graden.
  10. Mix het vulmengsel met de staafmixer tot een gladde fruitspread.
  11. Verdeel de vulling over de eerste laag deeg in het broodbakblik en smeer gelijkmatig uit.
  12. Verdeel de andere helft van het deeg over de vulling. Dit is het meest handig door eerst stukken deeg plat te drukken en eroverheen te leggen.
    Druk de bovenste laag van het deeg goed aan, zodat het een compacte koek wordt. Dat kan gemakkelijker door het bakpapier naar binnen te klappen en met je handen goed aan te drukken. Klap daarna het bakpapier wel weer terug.
  13. Bak het geheel onderin de oven op 200 graden in 15-20 minuten goudbruin.
  14. Haal het blik uit de oven en laat het zo’n 10 minuten afkoelen.
  15. Haal de plak uit het bakblik; laat het bakpapier zitten en zet het op een werkblad.
  16. Snij in gelijke repen; een broodbakblik van 30 cm levert ca. 12 repen op. Laat geheel afkoelen. Warm zijn de repen overigens ook heerlijk.

 

Variatietip

Vervang de abrikozen door pruimen of ander gedroogd fruit of maak een fruitmix.

Bewaartip

  • Bewaar de repen in de koelkast; ze zijn een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) repen prima invriezen. Na afkoelen en snijden in de vriezer doen; laat wat ruimte tussen de repen bij invriezen, dan plakken ze niet aan elkaar. Een paar uur voor gebruik het gewenste aantal uit de vriezer halen, laten ontdooien en klaar!

gevulde pruimenrepen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s