Carobkoekjes

Carobkoekjes, met de smaak van chocola, zónder chocolade of cacao. Natuurlijk zoet cacaosurrogaat met karamelachtige chocoladesmaak. Gezonde snack zonder boter of toegevoegde suiker.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Zeef de 100 gram tarwebloem in een (middel)grote mengkom en weeg daarbij gelijk af. Voeg de 50 gram carobpoeder, de ½ tl bakpoeder en de ½ tl koekkruiden toe. Geen koekkruiden in huis? Gebruik dan kaneel. Roer met een lepel goed door elkaar.
  2. Kluts het ei in een bakje of kopje en doe dit daarna in de mengkom met het deegmengsel. Voeg de ½ el honing en de 2½ el rijstolie toe.
  3. Voeg 35 ml melk (dus niet alles!) en kneed tot je een soepele deegbal hebt. Indien nodig de laatste 5 ml melk toevoegen en weer goed kneden.
  4. Laat de deegbal zeker 10 minuten in de koelkast, afgedekt met een theedoek, rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  6. Bestrooi het werkblad licht met tarwebloem. Rol het deeg uit op het bebloemde werkblad tot een lap van ongeveer 8-9 mm dik.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met vormpjes koekjes uit de deeglap en leg ze op het beklede bakblik.
  8. Bak de koekjes 15 minuten onderin de op 190 graden voorverwarmde oven.
  9. Laat de koekjes afkoelen.

 

Variatietip

Strooi er, nadat ze zijn afgekoeld,  bovenop wat kokospalmsuiker die je eerst in een hakmolen zo fijn als poedersuiker hebt gemaakt.

Bewaartip

Je kunt (overgebleven) carobkoekjes in een luchtdichte trommel bij voorkeur op een donkere plek zeker twee weken bewaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s