Aardbeienkwarktaart

Aardbeienkwarktaart: boordevol aardbeien, natuurlijk gezoet, met een bodem van havermout, dadels en walnoten. Een lekkere & gezonde no-bake taart!

Ingrediënten Materialen
Bodem:

 

Taart:

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en knip het restant af.
  2. Doe de havermout, walnoten en dadels in de hakmachine, maal fijn en doe dit in een mengkom.
    Is de hakmixer te klein? Doe het dan in twee delen. Heb je een keukenmachine? Dan kun je ze ook hier, gezamenlijk, in fijnmalen. Voeg de koekkruiden toe en meng dit goed door elkaar.
  3. Doe de rijstolie en agavesiroop in een steelpannetje en verwarm dit al roerend licht op een heel laag vuur. Voeg zo snel als mogelijk het mengsel uit de mengkom toe en roer dit goed door elkaar.
  4. Bedek met het mengsel de bodem van de springvorm. Maak met een lepel glad en druk goed aan. Laat de bodem in de koelkast koud worden.
    Maak het steelpannetje schoon voor het vulsel.
  5. Ontkroon de 675 gram aardbeien, was ze en maak dep ze goed droog. Sorteer 75 gram mooie aardbeien voor de garnering. Wil je meer garnering, hoog dan de hoeveelheid aardbeien wat op. Het ziet er mooier uit als je de aardbeien voor de garnering niet ontkroont, maar ik vind dit zelf erg onpraktisch als je het opeet.
    Doe de 600 gram ontkroonde en gewassen aardbeien in de hakmixer en maal fijn.
  6. Doe de aardbeienpuree in het steelpannetje en verwarm dit op een middelhoog vuur. Roer af en toe even door. Als het goed is opgewarmd, voeg dan de gelatinepoeder voorzichtig al roerend door de aardbeienpuree.
    Haal van het vuur. Laat het mengsel zeker 15 minuten afkoelen.
  7. Doe de kwark in een mengkom.
    Voeg het vanillepoeder toe en roer het erdoorheen.
    Voeg de agavesiroop caramel en de honing toe en roer goed door elkaar.
    Roer het aardbeienmengsel er goed doorheen.
  8. Schenk het mengsel over de koekjesbodem, gebruik de pannenlikker om alles uit de mengkom te krijgen.
  9. Zet de kwarktaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Voordat je de springvorm eraf haalt, snij je met een mesje langs de rand van de springvorm; dan komt ie mooier eruit.
  11. Snij de 75 gram apart gehouden aardbeien door het midden. Garneer de taart met de halve aardbeien.

Bewaartip

  • Bewaar de no bake aardbeienkwarktaart afgedekt (bijvoorbeeld door folie over de springvorm te spannen) in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) aardbeienkwarktaart invriezen. Doe dit op de dag van maken. Laat in de springvorm bevriezen. Wikkel daarna de taart in folie en verpak met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. De kwarktaart kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen en langzaam, in de koelkast, afgedekt laten ontdooien.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s