Saucijzenbroodjes

Niet het meest gezond; wel lekker voor een keertje. Tien hartige saucijzenbroodjes van bladerdeeg met gemengd gehakt.

Ingrediënten Materialen
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 el sambal oelek
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 ruime tl mosterd
  • 2 tl zoete ketjap
  • 1+1=2 eieren
  • 3 el paneermeel
  • ½ tl herb & pepper
  • 10 stuks bladerdeeg

Gezien de vetheid van het bladerdeeg (50%!) past gemengd gehakt beter dan mager gehakt.

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Besmeer een deel van het werkblad met wat rijstolie.
    Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat op het geoliede werkblad, dat kan vlak naast elkaar, ontdooien; doe dit vooral niet ver van tevoren, want dat werkt een stuk minder prettig.
  3. Het gehakt en de sambal oelek, de nootmuskaat – bij voorkeur vers raspen -, mosterd en ketjap in een mengkom.
    Voeg 1 ei, de paneermeel – bij voorkeur zelfgemaakte – en de herb & pepper (Niet in huis? Alleen peper kan ook) toe. Meng goed door elkaar.
  4. Weeg het totaal af op een keukenweegschaal en maak 10 gelijke hoopjes gehakt; dat zal op 42-43 gram per stuk uitkomen.
    Rol kleine worstjes (ca. 8cm lang) van het gehakt en leg even koel weg.
  5. Kluts het tweede ei. Besmeer de bladerdeegvellen (dit wordt straks de binnenzijde) met het geklutste ei.
    Leg de worstjes iets uit het midden op de velletjes bladerdeeg en vouw het deeg dubbel. Druk goed aan. Doop de tanden van een vork in wat rijstolie en duw met de vork de gehechte stukjes bladerdeeg goed in. De korte kanten laat je gewoon ‘open’.
    Leg de saucijzenbroodjes op de beklede bakplaat.
    Laat de bakplaat met saucijzenbroodjes zeker 10 minuten rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  7. Bestrijk de bovenkant met het ei en bak ze in 20 minuten iets onder het midden van de op 190 graden voorverwarmde oven af.

 

Bewaartip

Je kunt saucijzenbroodjes prima invriezen. Na afkoelen invriezen. Het benodigde aantal uit de vriezer en afgedekt laten ontdooien. Daarna 8 minuten onderin een op 160 graden voorverwarmde oven bakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s