Hartige amandel-havervlokkencrackers

Hartige amandel-havervlokkencrackers met lijnzaad, sesamzaad en Parmezaanse kaas. Twaalf knapperige, hartige en gezonde crackers, die heel eenvoudig te maken zijn.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Maal de amandelen in de hakmixer fijn.
    Heb je geen geraspte kaas maar kaasvlokken of -snippers, doe ze dan bij de amandelen in de hakmixer.
  2. Doe het mengsel in een mengkom. Voeg de havervlokken, het lijnzaad, sesamzaad en de Italiaanse kruiden en, indien nog niet gedaan, de kaas toe.  Geen havervlokken in huis? Gebruik dan havermout.
    Roer even door elkaar.
  3. Kluts de 2 eieren en voeg toe aan de mengkom. Meng goed met een vork door elkaar.
  4. Vet je handen licht in met rijstolie. Niet in huis? Gebruik dan zonnebloemolie.
    Kneed met de hand nog even goed door en vorm een deegbal.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Leg een stuk bakpapier op het werkblad. Leg de deegbal hier in het midden op. Leg het andere stuk bakpapier daar bovenop. Rol met een deegroller het deeg uit. Probeer daarbij een lap te maken van 20 bij 30 cm. Je kunt stukken afsnijden en elders weer ‘aanrollen’ tot je een mooie rechthoek krijgt van ongeveer 5 mm dik.
  7. Haal het bovenste stuk bakpapier eraf. Snij de deeglap met behulp van de liniaal in stukken van 5 cm bij 10 cm.
  8. Leg de aangesneden deeglap op een bakblik.
  9. Bak de speltcrackers in 20 minuten iets onder het midden in de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.
  10. Haal ze uit de oven (dat kan eenvoudig door het rooster er ondersteboven tegenaan te zetten en dan het bakblik met rooster te keren; wel je ovenhandschoenen aanhouden!) en breek ze van elkaar los.
  11. Laat de crackers goed afkoelen op een rooster voor je ze opbergt; je kunt ze wel warm al eten 😉

Bewaartip

Je kunt (overgebleven) amandel-havervlokkencrackers in een luchtdichte trommel bij voorkeur op een donkere plek en bekleed met bakpapier zeker een week bewaren.

Variatie-/bespaartip

  • Vervang de Parmezaanse kaas door andere (geraspte) kaas, bijvoorbeeld jong belegen.
  • Halveer de hoeveelheid amandelen en voeg 50 gram speltmeel toe.
  • Voeg 15 gram zonnebloempitten en 15 gram pompoenpitten toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s