Speltcrackers met spelt- & havervlokken

Speltcrackertjes, 28 stuks. Gezond tussendoortje met speltmeel, speltvlokken, havervlokken, chiazaad en cacao nibs.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Doe de speltmeel, havermout, speltvlokken, het chiazaad en de cacao nibs in een mengkom. Roer even door elkaar.
  2. Kluts het ei en voeg dit toe aan de mengkom. Voeg de honing toe en roer alles goed door met een vork of lepel.
  3. Vet je handen licht in met rijstolie. Niet in huis? Gebruik dan zonnebloemolie. Kneed met de hand nog even na en vorm een deegbal.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Leg een stuk bakpapier op het werkblad. Leg de deegbal hier in het midden op. Leg het andere stuk bakpapier daar bovenop. Rol met een deegroller het deeg uit; dat is best een heftig klusje 😉 Probeer daarbij een lap te maken van 20 bij 28 cm. Je kunt stukken afsnijden en elders weer ‘aanrollen’ tot je een mooie rechthoek krijgt van ongeveer 4 mm dik.
  6. Haal het bovenste stuk bakpapier eraf en strooi de speltvlokken over de deeglap heen. Rol nog een keer goed met de deegroller aan. Snij de deeglap met behulp van de liniaal in stukken van 5 cm bij 7 cm.
  7. Leg de aangesneden deeglap op een bakblik.
  8. Bak de speltcrackers in 18 minuten iets onder het midden in de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.
  9. Laat de crackers goed afkoelen op een rooster voor je ze opbergt; je kunt ze wel warm al eten 😉

Bewaartip

Je kunt (overgebleven) speltcrackers in een luchtdichte trommel bij voorkeur op een donkere plek en bekleed met bakpapier bewaren.

Variatie-/bespaartip

  • Vervang de honing door agavesiroop caramel.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s