Chocoladetaartje met banaan

Gezond chocoladetaartje met bananen, havermout, Franse magere kwark, cacao en cacao nibs. Zonder boter of toegevoegde suiker.

Ingrediënten Materialen
  • 150 gram havermout
  • 2+1=3 bananen
  • 1 ruime tl bakpoeder
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 2 el rijstolie
  • 140 gram magere Franse kwark
  • 35 gram cacao nibs
  • lik rijstolie

Bereidingswijze

Voor het beste resultaat: laat een paar uur van tevoren de eieren, bananen en kwark op kamertemperatuur komen door het buiten de koelkast te leggen.

  1. Maal de havermout met een hakmixer fijn en doe in een mengkom.
    Voeg de bakpoeder en het cacaopoeder toe en roer door elkaar.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de springvorm in met rijstolie.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  4. Prak 2 bananen en doe in een grote mengkom. De derde banaan in stukjes snijden om later toe te voegen.
  5. Voeg de kwark, rijstolie en de eieren toe en mix met de mixer even door elkaar.
  6. Voeg in twee delen het havermoutmengsel toe en mix dit tot een stevig mengsel.
    Roer met de pannenlikker de stukjes banaan en cacao nibs er doorheen.
  7. Schep of schenk het mengsel in de springvorm. Duw het mengsel wat naar de buitenkanten, zodat in het midden het minste deegmengsel zit; dit voorkomt barsten.
  8. Bak het chocoladetaartje 50 minuten onderin de op 160 graden voorverwarmde oven.
    Test of het chocoladetaartje gaar is door er een satéprikker in te steken. Als er deeg aan blijft plakken, zet dan de taart dan nog 10 minuten terug in de oven op 160 graden.
  9. Laat 10 minuten in de springvorm afkoelen voor je de springvormrand verwijdert. Desnoods met een mesje langs de rand van de springvorm snijden om ‘m er mooier uit te laten komen.

Bewaartip

  • Bewaar het chocoladetaartje afgedekt (bijvoorbeeld door folie over de springvorm te spannen) in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) aardbeienkwarktaart invriezen. Doe dit op de dag van maken. Wikkel het taartje in folie en verpak met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. Het taartje kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen en langzaam, in de koelkast, afgedekt laten ontdooien.

Variatietip

Je kunt het chocoladetaartje vullen en/of afwerken met een topping. Door het gebruik van de slagroom wordt ie dan overigens wel een stuk minder gezond.

chocoladetaartmetvullingentopping.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s