Lekkerbekjes

Kabeljauw in een krokant jasje van kruiden, bloem, geklutst ei en zelfgemaakte speltbroodkruim. Lekkerbekjes voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • deegroller of hakmixer*
  • vershoudfolie
  • keukenweegschaal
  • 3 schaaltjes of borden
  • 2 koekenpannen

*Zorg bij voorkeur dat je wat speltbroodkruim op voorraad hebt; oud speltbrood drogen, in een plastic zakje en eroverheen met een deegroller of even in de hakmixer fijnmalen.

Bereidingswijze

Haal de kabeljauwfilet een paar uur voor het maken van de lekkerbekjes uit de vriezer en laat in de koelkast afgedekt met vershoudfolie ontdooien. Haal ze een uur voor het maken uit de koeling zodat ze op kamertemperatuur komen.

  1. Zet 3 schaaltjes op een rij. Doe de bloem in het eerste schaaltje, kluts de eieren in het tweede schaaltje en doe de broodkruim in het derde schaaltje.
    bloem-geklutst ei-broodkruim.jpg
  2. Kruid de kabeljauwfilet aan beide zijden met herb & pepper; andere kruiden, zoals viskruiden kan uiteraard ook, maar deze zoutloze kruiden zijn echt geweldig!
  3. Vet je vingertoppen een beetje in met de lik rijstolie. Haal de kabeljauwfilet achtereenvolgens door de bloem, dan door het geklutste ei en dan door de broodkruim. Zorg daarbij dat je de vis overal goed bedekt.
  4. Doe een laagje rijstolie in de koekenpannen op middelhoog vuur.
    Als dit goed is opgewarmd, leg je de lekkerbekjes erin. Bak ze, een beetje afhankelijk van de dikte van de filets, in zo’n 6 minuten aan beide zijden goudbruin. Draai ze bij voorkeur niet vaker dan nodig om.

Tijdens het bakken kun je aan de slag met een vissausje, bijvoorbeeld deze yoghurt-halvanaise vissaus.
Serveer met een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla, rucola, mango en appel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s