Milkshake

Gezonde en frisse milkshake van magere yoghurt en melk. Met banaan, aardbei, mango of welk fruit dan ook. Zonder ijs. Voor 1 grote of 2 kleinere milkshakes.

Ingrediënten Materialen
  • hakmixer,
    staafmixer of
    blender
  • vriezer
  • glas of glaasjes
  • rietjes

Bereidingswijze

Vries vooraf een rijpe banaan in. Pel de banaan en snij in vier stukken en doe ze in een plastic zakje, zonder dan de stukken elkaar raken. Het is sowieso handig om bevroren rijpe bananen (die al een gele schil hebben of zelfs wat bruine plekjes; die zorgen voor een zoete(re) smaak) in de vriezer te hebben, dan heb je het altijd bij de hand. Zorg er bij het invriezen voor dat de stukken banaan niet tegen elkaar zitten, zodat ze niet aan elkaar vastvriezen. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze dicht tegen elkaar in het zakje wegleggen. Schrijf de datum van invriezen op; je kunt ze tot zo’n acht maanden in de vriezer bewaren.
Je kunt voor de milkshake ook eventueel de banaan in kleine schijfjes op een schoteltje, leg ze een dan een beetje uit elkaar, twee uur vooraf invriezen. Het kan ook eventueel met verse banaan, maar bevroren is echt lekkerder.
Maak je gebruik van ander vers fruit: was, ontdoe het fruit van schil of steeltjes en snij het fruit in stukjes en vries twee uur vooraf losjes verpakt in de vriezer in.
Zet het glas waarin je serveert vooraf in de koelkast of vriezer.

  1. Doe de magere yoghurt en magere melk in de hakmixer, keukenmachine of hoge mengkom voor de staafmixer.
  2. Voeg de honing en bevroren stukken banaan (of ander fruit) toe.
  3. Mix of blend zo’n 2 minuten tot het een egaal mengsel is.
  4. Schenk de milkshake in het gekoelde glas of gekoelde glazen en serveer direct; met een rietje.

 

Bewaartip

Mocht je de milkshake niet direct serveren, zet hem dan in de koelkast. Roer hem voor serveren goed door en zet een half uur in de vriezer. Ananasmilkshake nooit bewaren, maar direct consumeren; de smaak wordt namelijk later wat bitter (door het enzym dat eiwitten afbreekt).

Variatietip

  • Gebruik vooral ook andere fruitsoorten, zoals 200 gram (vriesverse) aardbeien (zie foto hieronder), 200 gram abrikozen, 1 appel (vervang dan de vanille door kaneel), ½ mango, 1 sinaasappel (vervang dan de vanille door sinaasappelrasp), ¼ ananas of 200 gram ananaspulp (zie foto hieronder), 200 gram frambozen of (een mix van) 200 gram (ander) fruit (zie foto hieronder).
  • Voeg een ruime ½ el honing toe in plaats van een ruime ½ el agavesiroop karamel.
  • Voeg een tl vanillepoeder (vooral lekker in combinatie met banaan en aardbei) of 1 tl kaneel toe.
  • Vervang de magere yoghurt door magere kwark; de shake wordt daardoor wat ‘voller’. Is de shake niet drinkbaar/vloeibaar genoeg? Voeg dan 25 ml magere melk toe. Voeg eventueel iets meer honing of agavesiroop toe, aangezien kwark iets zuurder is van smaak.

aardbeien-milkshake.jpg

ananas-milkshake.jpg

aardbeien-banaanmilkshake.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s