Gemarineerde kip

Gemarineerde kippendijenreepjes met knoflook, tijm, koriander, rozemarijn, basilicum, herb&pepper en een vleugje citroen. Geschikt voor onder meer vulling van tortilla, wraps met gemarineerde kip of voor in pastagerechten als nasi, spaghetti of bami.

Ingrediënten Materialen
  • 500 gram kippendijen
  • 3+3=6 el arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 3 tl tijm
  • 1 tl koriander
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 tl basilicum
  • 1 tl zoutloze herb & pepper
  • Voor het beste resultaat: begin een dag van tevoren met de bereiding van de gemarineerde kip.
  • Verse tijm, koriander, rozemarijn en basilicum is uiteraard nog beter, maar als je dit niet zo vaak gebruikt (hoewel je dat allemaal ook in kunt vriezen) is het handiger om van poeder gebruik te maken.

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflooktenen en doe ze in een glazen mengkom. Rasp de schil van de citroen, dat kan gelijk boven de mengkom, en pers de citroen uit. Voeg toe aan de mengkom. Voeg de tijm, rozemarijn, basilicum, de herb&pepper en het korianderpoeder toe. Voeg 3 el arachideolie toe. Meng het geheel met een lepel goed door.
  2. Snij de kippendijen in reepjes en voeg ze toe aan de marinade. Roer ze met de lepel goed door. Laat de kip minimaal een uur marineren, maar bij voorkeur een dag van tevoren; dan wordt de kip extra mals.
  3. Doe 3 el arachideolie in een koekenpan en verhit op laag tot middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kippenreepjes om en om in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s