Rode bonen met paprika en maïs

Rode bonen met paprika en maïs. Gezonde vulling voor bijvoorbeeld tortilla’s, wraps met gemarineerde kip of pastagerechten.

Ingrediënten Materialen
  • 200 gram gedroogde kidneybonen
  • 3 el arachideolie
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika (optioneel)
  • 180 gram maïs uit blik
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 ruime tl gerookt paprikapoeder
  • 1½ tl komijn
  • 2 ruime tl koriander
  • 30 ml water (optioneel)
  • koekenpan

 

 

  • Verse komijn en koriander is uiteraard nog beter, maar als je dit niet zo vaak gebruikt (hoewel je dat allemaal ook in kunt vriezen) is het handiger om van poeder gebruik te maken.
  • In augustus en september is verse maïs goed verkrijgbaar en dat verdient dan zeker de voorkeur.

Bereidingswijze

  1. Bereid de gedroogde rode kidneybonen; gebruik hiervoor niet de genoemde 400 gram, maar 200 gram gedroogde bonen.
    Heb je hier geen tijd voor of vind je dit teveel werk? Hoewel het qua smaak en gezondheid beter is om zelf gedroogde bonen te bereiden, is het ook mogelijk om 400 gram rode kidneybonen uit blik te gebruiken.
    Laat de rode kidneybonen, al dan niet zelf bereid, in een zeef of vergiet uitlekken.
  2. Snij de paprika’s in kleine stukjes. Laat de maïs in een vergiet of zeefje uitlekken.
  3. Doe 3 el arachideolie in een koekenpan en verhit op middelhoog vuur.
    Snipper de rode uien, snij de knoflook fijn en doe in de koekenpan als de olie goed verhit is.
  4. Bak de stukjes paprika mee als de ui bijna glazig is.
  5. Voeg de chilisaus toe, roer even door en voeg het gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer door en voeg de uitgelekte rode kidneybonen en maïs toe en roer om.
    Het moet een smeuïg mengsel worden. Voeg wat van de 30 ml water toe als het mengsel te droog wordt; probeer de hoeveelheid water die je toevoegt beperkt te houden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s