Verse roomkaassaus

Kruidige verse roomkaassaus voor bijvoorbeeld in of bij (Mexicaanse) wraps met gemarineerde kip of gevulde tortilla’s of bij de bbq. Maar ook te gebruiken als spread.

Ingrediënten Materialen
  • 200 gram verse roomkaas
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes dille
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1½ tl chilipoeder
  • 1½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zoutloze herb & pepper
  • schaaltje
  • lepeltje

Bereidingswijze

  1. Doe de verse roomkaas in een schaaltje.
    Voeg de magere yoghurt toe en roer met een lepel goed door elkaar tot een egaal mengsel.
  2. Snij of pers de knoflook en voeg toe.
    Ris en knip of snij de takjes dille en voeg toe.
    Voeg het korianderpoeder, chilipoeder, gerookt paprikapoeder en herb&pepper toe.
    Verse koriander is uiteraard nog beter, maar als je dit niet zo vaak gebruikt (hoewel je dat ook in kunt vriezen) is het handiger om van korianderpoeder gebruik te maken.
  3. Meng met een lepel goed door elkaar.

Bewaartip

Deze verse roomkaassaus is afgedekt in de koelkast zeker een week houdbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s