Wraps met gemarineerde kip

Supergezonde zelfgemaakte wraps, ofwel opgerolde en gevulde tortilla’s; gevuld met verse roomkaassaus, kruidig gemarineerde kippendijenreepjes en vulling van o.a. rode kidneybonen, paprika, maïs en ijsbergsla. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
Voor de wraps:

Voor de gemarineerde kippenreepjes:

  • 500 gram kippendijen
  • 3+3=6 el arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 3 tl tijm
  • 1 tl koriander
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 tl basilicum
  • 1 tl zoutloze herb & pepper

Voor de rode bonen, paprika en maïs:

  • 3 el arachideolie
  • 200 gram gedroogde kidneybonen
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika (optioneel)
  • 180 gram maïs uit blik
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 ruime tl gerookt paprikapoeder
  • 1½ tl komijnpoeder
  • 2 ruime tl koriander
  • 30 ml water (optioneel)

Voor de verse roomkaas:

  • 150 gram  verse roomkaas
  • 50 gram magere yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes dille
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1½ tl chilipoeder
  • 1½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zoutloze herb & pepper

Voor de tortilla’s (4 grote of 8 kleine tortilla’s):

wrap met gemarineerde kip-compositie.jpg

Bereidingswijze

  1. Maak de rode bonen met paprika en maïs. Bereid daarbij de gedroogde rode kidneybonen volgens recept, maar dan met 200 gram gedroogde bonen. Uiteraard is het mogelijk om 400 gram klaar te maken en het restant te verwerken in bijvoorbeeld een rode bonenschotel, een salade of in een pastagerecht. Ontzettend gezond én lekker! Doe dit een dag van tevoren. Heb je hier geen tijd voor of vind je dit teveel werk? Hoewel het qua smaak en gezondheid beter is om zelf gedroogde bonen te bereiden, is het ook mogelijk om 400 gram rode kidneybonen uit blik te gebruiken.
  2. Maak de verse roomkaassaus. Dit kan dus ook daags tevoren of een paar uur van tevoren.
  3. Maak de 4 grote of 8 kleine tortilla’s. Dit kan ook een dag of een paar uur eerder. Er kan uiteraard ook gebruik worden gemaakt van kant-en-klare tortilla’s; minder lekker en gezond, maar het scheelt ook weer werk en tijd. Verwarm de tortilla’s ongeveer 4 minuten in een op 100 graden voorverwarmde oven; daardoor worden ze (weer) zacht. Desnoods even licht insmeren met rijstolie.
  4. Snij de ijsbergsla in reepjes.
  5. Bak de gemarineerde kippendijen.
  6. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  7. Smeer op elke tortilla een laagje verse roomkaassaus; je houdt hierna ongeveer ¼ van de saus over. Vul de besmeerde tortilla’s met de vulling van rode bonen met paprika en maïs en verdeel de gemarineerde en gebakken kippendijen over de tortilla’s.
  8. Rol de tortilla’s op tot wraps en leg ze in twee ovenschalen. Zet ze 5 minuten in de oven tot de bovenkant van de wraps een beetje knapperig is.
  9. Haal de wraps uit de oven, klap de wraps een stukje open en voeg de reepjes ijsbergsla toe.
  10. Serveer met de overgebleven verse roomkaassaus. Dit kan apart in een bakje, maar het is ook heerlijk om de verse roomkaassaus boven op de wraps te smeren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s