Hazelnootpasta

Bijna 200 gram smeuïge hazelnootpasta. Bomvol hazelnoten, met cacao en licht gezoet met agavesiroop. De lekkerste én meest gezonde pasta maak je zelf! Heerlijk op brood, maar ook te gebruiken in andere gerechten zoals met hazelnootpasta gevulde broodjes/bollen.

Ingrediënten Materialen
  • bakpapier
  • hakmixer
  • pot met deksel, 200 gram
  • oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Rooster de hazelnoten 10 minuten in de op 160 graden voorverwarmde oven.
    Haal ze uit de oven en wrijf met een schone theedoek de velletjes van de hazelnoten af. Zorg dat er geen velletjes meer om de noten zitten. Meer gemak? Koop dan ‘blanke’ hazelnoten die al ontveld zijn, die zijn duurder maar dat scheelt wel een hoop ‘rommel’.
  3. Doe de ontvelde hazelnoten in de hakmixer (of keukenmachine) met de 3 tl sesamolie en mix 1 minuut goed door.
    Voeg de cacaopoeder toe en mix nogmaals een minuut.
    Voeg de agavesiroop hazelnoot toe en mix goed door. Geen agavesiroop hazelnoot in huis? Gebruik dan honing.
    Eerst worden de hazelnoten kruimelig, daarna gaat de olie in de hazelnoten ‘werken’ en begint het steeds smeuïger te worden. Indien nodig de korrelige hazelnoten aan de zijkant in de hakmixer even losmaken, zodat deze ook goed meegemalen worden. Blijf doormixen tot het een smeuïg geheel is.
    Desgewenst, als je meer van zoet houdt, kun je wat meer agavesiroop toevoegen; maar dit is in principe niet nodig.
  4. Doe de hazelnootpasta in een met deksel afsluitbare pot.

Bewaartip

Afhankelijk van hoe je de hazelnootpasta wilt gebruiken: bewaar de hazelnootpasta in de koelkast; dan is hij zeker 4 weken houdbaar. Bewaar je de pot buiten de koelkast, dan is hij, wel een beetje afhankelijk van de kamertemperatuur, zeker 2 weken houdbaar.
Je kunt de hazelnootpasta ook gebruiken in bijvoorbeeld met hazelnootpasta gevulde krenten kwarkbollen (zie foto hieronder) en die kun je weer gemakkelijk invriezen.

krenten kwarkbollen gevuld met hazelnootpasta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s