Remoulade

Remoulade – ook wel remouladesaus genoemd – is een saus op basis van zelfgemaakte mayonaise, mosterd, augurken, kappertjes, eieren en kruiden. Heerlijk bij een salade van gebakken appel, avocado en in balsamico-azijn gepocheerd ei of bij de bbq.

Ingrediënten Materialen
  • 5 partysticks
  • 1 el kappertjes
  • 3 eetlepels verse bieslook
  • 3 eetlepels verse peterselie
  • 6 el mayonaise:
    • 1 eidooier
    • ¼ citroen
    • 1½ tl Dijon mosterd
    • ½ el witte balsamico-azijn
    • 15 ml extra vierge olijfolie
    • 135 ml zonnebloemolie
    • ¼ tl fijn zeezout
    • snufje witte peper
      OF (met de staafmixer)
    • 1 ei
    • ½ el milde (Dijon of Franse) mosterd
    • ½ citroen
    • 1 el witte balsamico azijn
    • 25 ml extra vierge olijfolie
    • 225 ml zonnebloemolie
    • kleine ½ tl fijn zeezout
    • 1/8 tl witte peper
  • ½ el Franse mosterd
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Maak de mayonaise; de helft van dit recept – de hoeveelheden staan hierboven vermeld – is meer dan voldoende voor deze remouladesaus.
    Geen tijd (duurt ongeveer een kwartier) of zin om zelf mayonaise te maken? Gebruik dan ‘gewone’ mayonaise.
    Doe de 6 el in een mengkom. Voeg de mosterd toe.
  2. Kook de 2 eieren in een pannetje in 8 minuten hard en laat schrikken onder koud water.
  3. Snij ondertussen de augurken, kappertjes, verse bieslook en verse peterselie heel fijn en voeg toe aan de mengkom.
    Geen verse bieslook en peterselie in huis? Hoewel verse kruiden lekkerder zijn, kun je als alternatief gedroogde bieslook en peterselie gebruiken.
  4. Pel de eieren en snij in hele fijne stukjes.
  5. Meng het geheel goed door.

Bewaartip

Bewaar de remouladesaus afgedekt in de koelkast. De saus is maximaal een week houdbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s