Abrikozenmousse

Gezonde yoghurt mousse met fruit, oftewel fruitmousse; in dit recept met abrikozen, oftewel abrikozenmousse. Zónder slagroom; licht natuurlijk gezoet. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
 • mengkommen
 • hakmixer
 • steelpan
 • 4 glaasjes of
  glazen kommetjes

Bereidingswijze

 1. Maak je gebruik van gelatineblaadjes? Leg dan de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat zeker 5 minuten weken. Bij gebruik van gelatinepoeder sla je deze stap over.
 2. Was en ontpit de abrikozen. Doe er 8=400 gram (dus niet de 3+1=4=200 gram abrikozen; die bewaar je voor verderop en voor de garnering) in de hakmixer; je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  Voeg de agavesiroop karamel en het vanillepoeder toe. Pureer het abrikozenmengsel. Je kunt zelf bepalen of je grovere stukjes wil, dus dan nog minder lang mixen, of dat je alles geheel gepureerd wil (dat is eigenlijk meer geschikt voor mousse) en dan mix je zeker een minuut.
 3. Doe 3 el van het abrikozenmengsel in een steelpan en doe de rest in een mengkom. Verwarm de abrikozenpuree in de steelpan; laat het niet koken, maar roer wel een beetje door. Haal de steelpan van het vuur. Voeg de gelatinepoeder toe en roer dit voorzichtig door de abrikozenpuree. Maak je gebruik van gelatineblaadjes? Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het mengsel en laat de gelatine oplossen.
  Voeg, nadat de gelatine geheel is opgelost en het mengsel een beetje is afgekoeld, het abrikozenmengsel in de steelpan toe aan het abrikozenmengsel in de mengkom.
 4. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer goed door. Geen Griekse yoghurt in huis? Maak dan van magere of halfvolle yoghurt hangop (doe dat dan wel daags tevoren of ‘s ochtends vroeg!).
 5. Zet de mousse een uur in de koelkast om wat op te stijven.
  Schenk of schep daarna de helft van de abrikozenmousse in de glaasjes of glazen kommetjes. Snij de 3 achterhouden gewassen en ontpitte losse abrikozen in kleine blokjes. Verdeel over de glazen.
  Schenk of schep de andere helft van de abrikozenmousse in de glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
 6. Voor het serveren:
  Snij de laatste achtergehouden gewassen en ontpitte losse abrikoos in schijven. Hak de pure chocolade en amandelen grof. Garneer de met mousse gevulde glaasjes met de abrikozenschijven, gehakte pure chocolade en amandelen en serveer.

Variatietip

 • Vervang het vanillepoeder door kaneel of gemalen kardemom.
 • Vervang de kleine blokjes abrikozen door zelfgemaakte cruesli.
 • En/of doe een laagje zelfgemaakte cruesli als garnering bovenop.
 • Vervang de abrikozen door ander fruit: aardbeien voor aardbeienmousse, appel, banaan, mango, blauwe bessen of frambozen om maar ‘ns wat te noemen.
Ingrediënten
2
personen
Ingrediënten
6
personen
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s