Aardbeienmousse

Gezonde aardbeienmousse op basis van yoghurt met fruit, oftewel fruitmousse. Zónder slagroom; licht natuurlijk gezoet. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • mengkommen
  • hakmixer
  • steelpan
  • 4 glaasjes of
    glazen kommetjes

Bereidingswijze

  1. Maak je gebruik van gelatineblaadjes? Leg dan de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat zeker 5 minuten weken. Bij gebruik van gelatinepoeder sla je deze stap over.
  2. Was en ontkroost de aardbeien. Doe 415 gram in de hakmixer; dit kan ook met een staafmixer.
    De resterende 185 gram aardbeien is voor de garnering; zorg ervoor dat hier 4 ‘gave’ aardbeien bij zitten (de 35 gram) en leg deze in de koelkast.
    Voeg de agavesiroop karamel en het vanillepoeder aan de aardbeien in de hakmixer toe.
    Pureer de aardbeien zeker een minuut lang met de hakmixer tot alles geheel gepureerd is.
  3. Doe 3 el van de aardbeienpuree in een steelpan en doe de rest in een mengkom. Verwarm de aardbeienpuree in de steelpan; laat het niet koken, maar roer wel een beetje door. Haal de steelpan van het vuur.
    Voeg de gelatinepoeder toe en roer dit voorzichtig door de aardbeienpuree. Maak je gebruik van gelatineblaadjes? Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het mengsel en laat de gelatine oplossen.
    Voeg, nadat de gelatine geheel is opgelost en het mengsel een beetje is afgekoeld, het aardbeienmengsel in de steelpan toe aan de aardbeienpuree in de mengkom.
  4. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer goed door. Geen Griekse yoghurt in huis? Maak dan van magere of halfvolle yoghurt hangop (doe dat dan wel daags tevoren of ‘s ochtends vroeg!).
  5. Zet de mousse een uur in de koelkast om wat op te stijven.
    Schenk of schep daarna de helft van de aardbeienmousse in de glaasjes of glazen kommetjes.
    Snij 150 gram achterhouden gewassen en ontkrooste aardbeien in kleine blokjes. Verdeel over de glazen. Schenk of schep de andere helft van de aardbeienmousse in de glaasjes en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Voor het serveren:
    Snij de laatste 4 achtergehouden gewassen en ontkrooste losse aardbeien in schijfjes. Hak de pure chocolade en amandelen grof. Garneer de met mousse gevulde glaasjes met de aardbeienschijfjes, gehakte pure chocolade en amandelen en serveer.

Variatietip

  • Vervang het vanillepoeder door kaneel of gemalen kardemom.
  • Vervang het tussenlaagje aardbeien door zelfgemaakte cruesli.
  • En/of doe een laagje zelfgemaakte cruesli als garnering bovenop.
  • Vervang de aardbeien door ander fruit: abrikozen voor abrikozenmousse, appel, banaan, mango, pruimen (zie foto hieronder), blauwe bessen of frambozen om maar ‘ns wat te noemen.
Ingrediënten
2
personen
Ingrediënten
6
personen

pruimenmousse.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s