Aardbeienkwarktaart met slagroom

Luchtige no-bake aardbeienkwarktaart met slagroom en een vleug sinaasappel en vanille. De koekbodem bevat stukjes pure en witte chocolade.

Ingrediënten Materialen
Bodem:

 

Taart:

  • 250 gram Franse magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 350 gram aardbeien
  • 7 blaadjes gelatine
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 45 gram kristalsuiker
  • 2 sinaasappels

Bereidingswijze

  1. Hak de pure chocolade in stukjes.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en knip het restant af.
    Vet de randen van de springvorm in met de lik rijstolie.
  3. Breek de biscuits in stukken, voeg de 2 tl koekkruiden toe en verkruimel de biscuits met de hakmixer. Geen hakmixer in huis? Gebruik een staafmixer of doe de koeken in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen.
  4. Smelt op een laag vuur de roomboter in een pannetje. Haal van het vuur, roer de koekkruimels er doorheen.
    Laat zo’n 2 minuten een beetje afkoelen. Voeg de stukjes chocolade toe en roer nogmaals goed door.
    Bedek met het mengsel de bodem van de springvorm. Maak met de bolle kant van een lepel glad en druk goed aan. Laat de bodem in de springvorm afkoelen in de koelkast.
  5. Week de gelatine in ruim koud water.
  6. Was en ontkroost de aardbeien.
    Halveer 5 grote aardbeien en duw deze met de gesneden kant tegen de rand van je springvorm.
    Hou 5 mooie aardbeien apart voor de garnering.
    Doe de rest van de aardbeien in de hakmixer en mix helemaal fijn. Dit kan ook in een keukenmachine of met een staafmixer.
  7. Doe de slagroom in een mengkom. Voeg de kristalsuiker toe en klop met de mixer de tot yoghurtdikte.
  8. Doe de kwark in een (andere) mengkom. Voeg de aardbeienpuree toe.
    Rasp de sinaasappels met een grove rasp; zorg dat je niet het witte gedeelte (mee)raspt, want dat smaakt bitter. Voeg de sinaasappelrasp toe aan de kwark en meng met een spatel door elkaar.
  9. Pers 1 sinaasappel uit. Doe de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg de vanillesuiker toe en verwarm het sap met de vanillesuiker op een laag vuur.
    Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het sinaasappelsap. Laat de gelatine in de warme sap oplossen. Voeg dit mengsel toe aan de kwark met aardbeienpuree en meng met de spatel goed door elkaar.
  10. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen.
  11. Schenk het mengsel over de koekbodem; gebruik de pannenlikker om alles uit de mengkom te krijgen.
    Laat de kwarktaart minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast.
  12. Snij de achtergehouden 5 aardbeien door het midden en garneer de kwarktaart met de halve aardbeien.
  13. Verwijder de ring van de springvorm, snij aan en serveer.

Bewaartip

  • Bewaar deze no-bake aardbeienkwarktaart afgedekt (bijvoorbeeld door folie over de springvorm te spannen) in de koelkast; hij is zeker een week houdbaar.
  • Je kunt (overgebleven) aardbeienkwarktaart invriezen. Doe dit op de dag van maken. Laat in de springvorm bevriezen. Wikkel daarna de taart in folie en verpak met een plastic zak; dan komt er geen vocht of lucht in. Deze no bake kwarktaart kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Een paar uur voor gebruik weer uit de vriezer halen en langzaam, in de koelkast, afgedekt laten ontdooien.

Variatietip

  • Vervang de sinaasappelrasp door citroenrasp (kan ook door 2 tl citroenrasp met honing). Verwarm dan in plaats van de sinaasappelsap (stap 9) 2 el kwarkmengsel met aardbeienpuree in een pannetje en voeg daar de gelatine zonder uit te knijpen aan toe.
  • Het is zeker niet noodzakelijk om sinaasappelrasp of citroenrasp toe te voegen en je kunt dit dus ook achterwege laten.
  • Je kunt ervoor kiezen om bij de koekbodem de pure en/of witte chocoladestukjes niet toe te voegen.
  • Garneer de aardbeienkwarktaart bovenop met slagroom (zie foto hieronder). Vooral ook leuk is om bij verjaardagen met slagroom het aantal jaren erop te zetten (zie foto hieronder).
  • En/of garneer de taart bovenop met een paar takjes munt (zie foto hieronder).
  • Maak een gemêleerd effect door de slagroom beperkt door het aardbeienkwarkmengsel te roeren (zie foto onderaan deze pagina). Zorg er dan wel voor dat de gelatine over beide mengsels verdeeld wordt (bij stap 9).

aardbeienkwarktaart gegarneerd met slagroom.jpg

aardbeienkwarktaart gegarneerd met slagroom+75
aardbeienkwarktaart met slagroom gegarneerd incl.munt

gemeleerde aardbeienkwarktaart met slagroom.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s