Avocado-komkommersalade met penne en gerookte zalm

Lekker & gezond! Salade van avocado’s, komkommer en mango met een dressing van zelfgemaakte mayonaise, magere yoghurt, kappertjes, ui, knoflook, verse bieslook, citroen, tijm en koriander. Aangevuld met penne en ijsbergsla. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 250 gram volkoren penne
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • ½ mango
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el kappertjes
  • ½ bosje verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm)
  • 1 bosje verse bieslook (of 3 tl gedroogde bieslook)
  • 1 citroen
  • 5 el zelfgemaakte mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 tl koriander
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 tl herb & pepper

Bereidingswijze

  1. Maak de zelfgemaakte mayonaise (175 ml is meer dan voldoende).
  2. Kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking (water aan de kook brengen, in de pan doen, weer aan de kook brengen en 8 minuten laten koken; vaak is iets minder lang koken dan op de verpakking staat el dente en lekkerder). Je kunt uiteraard ook andere pasta gebruiken, maar dit past er ontzettend goed bij.
    Giet de pasta af in een zeef of vergiet en spoel koud. Laat uitlekken (en koud worden).
  3. Was en snij de ijsbergsla in lange slierten, breek ze wat en verdeel over 4 borden.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit. Verwijder de schil, snij het vruchtvlees in blokjes en doe in een mengkom.
    Was de komkommer. Snij de komkommer in blokjes en voeg toe aan de mengkom.
    Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Snij in blokjes en voeg toe aan de mengkom met avocado en komkommer.
    Voeg de uitgelekte en afgekoelde penne toe.
  5. Doe de mayonaise in een mengkom. Pers de citroen en voeg 1 el toe aan de mengkom.
    Voeg de yoghurt, tijm en koriander toe.
    Snij de teentjes knoflook in hele kleine stukjes en voeg toe aan de mengkom.
    Snipper de ui en voeg toe aan de mengkom.
    Snij de kappertjes klein en voeg toe aan de mengkom.
    Snij of knip de verse bieslook fijn en voeg toe aan de mengkom.
    Meng met een lepel goed door elkaar. Schenk of schep het mengsel over de inhoud van de mengkom met avocado, komkommer en penne en schep met een lepel goed door.
  6. Schep het avocado-komkommermengsel met de dressing midden op de sla en verdeel de zalm er over.
    Bestrooi met de herb & pepper en serveer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s