Hartige kwarkbollen met kipfilet

Zes gezonde magere kwarkbollen van speltmeel met gerookte kipfilet, ui, paprika, cashewnoten en Parmezaanse kaas; met tijm en rozemarijn.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

Voor het beste resultaat: laat een uur van tevoren de eieren en kwark op kamertemperatuur komen door het buiten de koelkast te leggen.

  1. Pel en snipper de ui. Was en snij de paprika in blokjes. Voeg de peterselie toe en bak licht aan in de koekenpan. Haal van het vuur. Snij de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Doe de kwark, eieren, rijstolie en de citroenrasp met honing in een grote mengkom. Klop met een lepel door elkaar tot het goed gemengd is.
  5. Zeef het speltmeel in een mengkom en weeg daarbij gelijk af.
    Voeg het bakpoeder en de baking soda via het zeef toe.
    Voeg de tijm en rozemarijn toe en meng met een lepel door elkaar.
    Voeg dit meelmengsel in twee delen toe aan het kwarkmengsel en schep met een lepel goed door elkaar tot een stevig maar luchtig beslag.
  6. Roer het ui-paprika-kipfiletmengsel luchtig door het deegmengsel. Voeg de geraspte kaas toe en roer nogmaals door.
  7. Schep met de lepel acht hoopjes beslag, 2 eetlepels per bol, op de met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ze vrij dicht bij elkaar leggen; ze rijzen, maar lopen amper uit.
  8. Bak de kwarkbollen 25 minuten onderin de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Test voor de zekerheid of de kwarkbollen gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Als er deeg aan blijft plakken, zet de kwarkbollen dan nog 5 minuten terug in de oven op 180 graden. Zijn ze al goudbruin? Leg er dan een vel bakpapier losjes overheen en zet ze 10 minuten in de oven op 180 graden.
  9. Haal de kwarkbollen uit de oven, leg ze op een rooster en bestrijk ze direct met een heel klein beetje rijstolie; zo blijven ze lekker zacht.
    Als de olie is ingetrokken, laat ze dan geheel afkoelen.

Bewaartip

Je kunt (overgebleven) kwarkbollen na goed afkoelen prima invriezen. Doe dit direct nadat ze goed zijn afgekoeld. Ongeveer een uur voor gebruik de gewenste hoeveelheid kwarkbollen uit de vriezer halen. Laat bij voorkeur afgedekt of in een plastic zakje ontdooien.

Variatie-/bespaartip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s