Risotto met rode bieten

Romige risotto met rode bieten, tijm, amandelen, zelfgemaakte verse kruidenroomkaas of – de gezondere versie hiervan – verse kruidenkaas, Parmezaanse kaas en rucola. Voor 6 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 1 liter water
  • 2  groentebouillonblokjes
  • 400 gram risottorijst
  • 2 el rijstolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 ruime tl tijm
  • 120 gram verse kruidenroomkaas of
    120 gram verse kruidenkaas:

    • 120 gram verse roomkaas of
      150 gram Franse magere kwark
    • 1 teentje knoflook
    • 1 bosje bieslook
    • 1 bosje peterselie
    • 2 tl dille
    • 2 tl basilicum
    • ½ tl zwarte peper
  • 100 gram amandelen
  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram rucola
  • 2x kookpan
  • mengkom
  • koekenpan
  • soeplepel

Bereidingswijze

  1. Maak de verse kruidenroomkaas of verse kruidenkaas.
  2. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Pel en snij de knoflook fijn.
  5. Verhit de rijstolie in een pan en bak de ui en knoflook zo’n 2 minuten tot ze glazig worden.
  6. Voeg de tijm toe aan de ui en knoflook en bak kort mee. Voeg de risottorijst toe en bak zo’n 4 minuten mee. Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon opgenomen is door de rijst. Blijf dit herhalen tot de rijst in zo’n 20 minuten gaar is en de bouillon op is.
  7. Hak de amandelen grof. Rooster de amandelen in een droge koekenpan in zo’n 5 minuten goudbruin.
  8. Snij de rode bieten in kleine blokjes.
  9. Roer de verse roomkaas door de risotto.
  10. Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan met risotto en roer met de amandelen en de bieten door de risotto.
  11. Verdeel de risotto over de borden en strooi er wat rucola overheen.

Variatietip

Serveer met bijvoorbeeld gehaktballen (zie foto hieronder).

risoto met rode bieten & gehaktbal.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s