Verse kruidenkaas

Heerlijk voor op een stokbroodje of toastje. Maar ook te gebruiken in gerechten als risotto met broccoli en zalm of risotto met rode bieten. Gezonde verse kruidenkaas van magere kwark. Wil je meer gemak en iets minder gezond? Ga dan voor de verse kruidenroomkaas met verse roomkaas.

Ingrediënten Materialen
  • mengkom
  • zeef
  • theedoek
  • vershoudfolie
  • koelkast
  • knoflookrasp (optioneel)

Bereidingswijze

Voor de kruiden geldt: verse kruiden zijn het meest lekker, maar gedroogde kruiden zijn een goed en soms heel praktisch alternatief.

  1. Maak een schone theedoek nat en wring hem uit. Leg de theedoek in het zeef en plaats dit op een mengkom. Zorg dat het zeef de bodem van de mengkom niet raakt.
  2. Schep de magere kwark erin en dek af met vershoudfolie. Zet de mengkom acht uur in de koelkast. Langer in de koelkast laten staan kan ook; hoe langer de magere kwark zo staat, hoe dikker ie wordt. Hou maximaal twaalf tot vijftien uur aan.
  3. Schep de uitgelekte magere kwark in een mengkommetje.
  4. Pel de tenen knoflook en pers ze boven het mengkommetje met verse roomkaas uit. Geen knoflookpers? Pel ze dan, snij ze heel fijn en voeg ze toe.
  5. Knip of snij de verse bieslook, peterselie, dille en basilicum fijn. Voeg de zwarte peper toe.
  6. Roer alles goed door elkaar. Je kunt de verse kruidenkaas direct serveren of gebruiken in gerechten.

Bewaartip

Bewaar de verse kruidenkaas afgedekt in de koelkast. Hij is ruim één week houdbaar. Voor de kruidenkaas die je niet nodig hebt of als je het eerder wil maken: je kunt de kruidenkaas prima invriezen. Dat kan in vershoudfolie of in een afgesloten plastic bakje. Dan heb je altijd je eigen, verse kruidenkaas bij de hand. Ontdooien en klaar!

Variatietip

  • Wil je een meer gemak en/of een iets vettere variant? Kies dan de verse kruidenroomkaas gemaakt met verse roomkaas.
  • Je kunt de verse kruidenkaas in plaats van (magere) kwark ook van (magere) yoghurt maken. De werkwijze blijft hetzelfde.
  • Je kunt voor wat betreft de kruiden bijvoorbeeld ook oregano of tijm toevoegen. Ook daarvoor geldt: verse kruiden zijn het meest lekker.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s