Verse kruidenroomkaas

Heerlijk voor op een stokbroodje of toastje. Maar ook te gebruiken in gerechten als risotto met broccoli en zalm of risotto met rode bieten. Verse kruidenroomkaas van verse roomkaas. Wil je het gezonder? Ga dan voor de verse kruidenkaas met magere kwark.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

Voor het beste resultaat: zorg dat de verse roomkaas op kamertemperatuur is; dat werkt een stuk prettiger.
Voor de kruiden geldt: verse kruiden zijn het meest lekker, maar gedroogde kruiden zijn een goed en soms heel praktisch alternatief.

  1. Doe de verse roomkaas in een mengkommetje.
  2. Pel de tenen knoflook en pers ze boven het mengkommetje met verse roomkaas uit. Geen knoflookpers? Pel ze dan, snij ze heel fijn en voeg ze toe.
  3. Knip of snij de verse bieslook, peterselie, dille en basilicum fijn en voeg toe aan het mengkommetje. Voeg de zwarte peper toe.
  4. Roer alles goed door elkaar.
    Je kunt de verse kruidenroomkaas direct serveren of gebruiken in gerechten.

Bewaartip

Bewaar de verse kruidenroomkaas afgedekt in de koelkast. Hij is ruim één week houdbaar.
Voor de kruidenroomkaas die je niet nodig hebt of als je het eerder wil maken, je kunt de kruidenroomkaas prima invriezen. Dat kan in vershoudfolie of in een afgesloten plastic bakje. Dan heb je altijd je eigen, verse kruidenroomkaas bij de hand. Ontdooien, even doorroeren en klaar!

Variatietip

  • Wil je een (nog) gezondere variant? Kies dan de verse kruidenkaas gemaakt met magere kwark.
  • Je kunt voor wat betreft de kruiden bijvoorbeeld ook oregano of tijm toevoegen. Ook daarvoor geldt: verse kruiden zijn het meest lekker.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s