Quinoa met kippengehakt, shiitake en cashewnoten

Gezond recept van quinoa met kippengehakt, shiitake, cashewnoten, knoflook, rucola, verse basilicum en koriander, gerookt paprikapoeder, rozemarijn, tijm en zwarte peper. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 200 gram quinoa
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 350 gram kippengehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 50 gram rucola
  • 200 gram shiitake
  • ¾ el balsamicoazijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl zwarte peper
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 takjes verse koriander
  • ½+1=1½ el rijstolie
  • 80 gram cashewnoten
  • koekenpannen
  • pan
  • 4 borden

Bereidingswijze

  1. Doe de quinoa in een fijn zeef en hou dit onder de koude kraan; daardoor zorg je ervoor dat de zaadjes ‘open’ gaan staan en makkelijker kunnen koken. Doe de quinoa in een pan. Vul de pan met een dubbele hoeveelheid vocht; dus 400 gram water.
    Voeg het kippenbouillonblokje toe.
    Zet het vuur op maximaal. Als het water kookt, zet het vuur dan laag en roer alles af en toe goed door. Laat zachtjes pruttelen en wacht tot het vocht is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. De quinoa is goed wanneer het er wat glazig uitziet.
    Zet apart en hou warm door het deksel op de pan te leggen.
  2. Ris en snij of knip ondertussen de verse basilicum en koriander.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook fijn en bak in ½ el rijstolie.
    Voeg het kippengehakt en gerookt paprikapoeder toe en roer zodat het wat uit elkaar valt.
  4. Snij de shiitake in stukken en bak in 1 el rijstolie. Als de shiitake de rijstolie heeft opgenomen, voeg dan de balsamicoazijn toe. Laat goed uitkoken.
    Voeg de rozemarijn, tijm en peper toe.
  5. Hak de cashewnoten grof en bak ze 5 minuten in de koekenpan (dit kan ook 5 minuten op 175 graden in de oven).
  6. Voeg het gehaktmengsel toe aan de gekookte quinoa en meng door elkaar. Voeg de shiitake toe. Voeg de rucola, fijngemaakte basilicum en koriander en de gebrande cashewnoten toe. Meng goed door elkaar.
  7. Schep op de borden en garneer met wat verse koriander.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s