Cruesli havermout & havervlokken

Cruesli van havermout en havervlokken met hazelnoten, walnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, gedroogde abrikozen, vijgen en rozijnen met een vleugje kaneel en cacao. Snel, makkelijk, ontzettend lekker én heel gezond!

Ingrediënten Materialen

Wil je meer cruesli of granola maken dan in de bak op de foto (±800 gram)? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid van alle ingrediënten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de havermout, havervlokken, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, hazelnoten en walnoten in een mengkom. Voeg de kaneel en cacaopoeder toe en meng met een lepel goed door elkaar.
    Voeg de agavesiroop hazelnoot toe en meng nog een keer goed door.
  4. Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en spreid gelijkmatig uit.
    Schep de 4 el water over het mengsel heen.
  5. Zet 15 minuten onderin de op 175 graden voorverwarmde oven. Schep telkens na 5 minuten het mengsel goed om, tot de cruesli egaal goudbruin is.
  6. Knip of snij ondertussen de gedroogde vijgen en abrikozen in kleine stukjes.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de vijgen, abrikozen en rozijnen toe. Schep alles goed door elkaar en laat het daarna volledig afkoelen voor je het deksel erop doet.

Bewaartip

Bewaar de cruesli in een luchtdichte doos of trommel bij voorkeur op een donkere plek. De cruesli is een maand houdbaar.

Variatietip

  • Wil je grotere brokjes, zodat het meer granola-achtig is? Verdubbel dan de hoeveelheid agavesiroop naar 4 el. De hoeveelheid natuurlijke suiker wordt dan natuurlijk ook hoger.
  • Vervang de rozijnen door krenten en/of cranberry’s.
  • Vervang de abrikozen en/of vijgen door pruimen en/of dadels.
  • Voeg, voor je het mengsel in de oven doet, andere zaden toe, zoals chiazaad, sesamzaad of hennepzaad.
  • Vervang de hazelnoten en/of walnoten (deels) door andere noten toe. Te denken valt aan amandelen, pecannoten, cashewnoten, paranoten, macadamianoten of pinda’s (officieel geen noot, maar een peulvrucht).
  • In plaats van agavesiroop hazelnoot kun je ook honing, agavesiroop karamel of ‘normale’ agavesiroop gebruiken.
  • Vervang de kaneel door koekkruiden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s