M’oeufins

Vier muffins van rauwe hamplakken gevuld met ei, ui, spinazie, verse koriander en geraspte kaas: iets aangepaste m’oeufins à la Rudolph van Veen.

Ingrediënten Materialen
  • 1 ui
  • ½ el rijstolie
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1 takje verse koriander
  • 4 blokjes spinazie à la crème
  • 4 eieren
  • 20 gram geraspte kaas
  • lik rijstolie
  • muffinvormpjes (4x)
  • koekenpan
  • oven
De gebruikte 4 siliconen vormpjes komen van de Action. De muffinvormpjes hebben een inhoud van ruim 50 ml per stuk.
harde muffinvormpjes zijn voor deze muffins handiger; ik heb ze in ovenvaste schaaltjes gezet en dat is voor het behoud van de oven aan te bevelen en scheelt schoonmaakwerk (je kunt ook een vel bakpapier op het ovenrooster leggen).
cupcakevormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de muffinvormpjes in met de lik rijstolie.
  2. Pel en snij de ui in halve ringen.
    Doe de rijstolie in de koekenpan en bak het ui lichtbruin.
  3. Leg in ieder muffin kruislings 2 hamplakken.
    Knip of snij de verse koriander fijn en verdeel over de muffins.
    Verdeel de uienringen over de muffins.
    Leg in iedere muffin een blokje spinazie.
    Breek in iedere muffin een ei.
    Strooi de geraspte kaas over de muffins.
  4. Zet de muffins 30 minuten iets onder het midden van de op 160 graden voorverwarmde oven.

Variatietip

  • Vervang de verse koriander door andere verse of gedroogde kruiden, zoals 1 tl zwarte peper, komijn of tijm.

speltbrood met m'oeufin.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s