Chocoladesaus (gezond)

Gezonde warme chocoladesaus van pure chocolade; zonder slagroom of (room)boter. Heerlijk over ijs, zoals hier over bananenijs met pindakaas.

Ingrediënten Materialen
  • steelpan
  • pannenlikker
  • glazen potje, 150 ml

Bereidingswijze

  1. Hak de chocolade grof.
  2. Doe de rijstolie in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Als het een beetje is opgewarmd (na een ½ minuut), voeg dan de grof gehakte chocolade toe en roer door met een pannenlikker. Als de chocolade bijna gesmolten is, haal dan de steelpan van het vuur en roer met de pannenlikker door tot alle chocolade gesmolten is en alles goed gemengd is.
  3. De chocoladesaus is klaar voor gebruik.
    Schenk het restant in een glazen potje met deksel en bewaar in de koelkast.

Bewaartip

  • Deze gezonde chocoladesaus is 2 maanden houdbaar in de koelkast.
  • Bij (her)gebruik: zet het potje zonder deksel 1½ minuut in de magnetron om op te warmen. Haal het uit de magnetron, roer even goed door en de chocoladesaus is weer klaar voor gebruik.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s