Chocolademousse met bananenijs

Chocolademousse van cacao, bananen en avocado gecombineerd met bananenijs met zelfgemaakte pindakaas en dadels: de ‘Next Level Vlaflip’ van Rens Kroes. Gezond en zó lekker: romig en luchtig! Voor 3 personen.

Ingrediënten Materialen
Voor de chocolademousse:

  • 3 grote (ruim 300 gram gepelde) bananen
  • 1 avocado
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el water


Voor het bananenijs:

  • afsluitbare plastic bak, ½ ltr
  • staafmixer of hakmixer
  • vriezer
  • 3 glazen of weckpotjes

Voor het beste resultaat: gebruik altijd rijpe avocado en (over)rijpe bananen; het werkt handiger en ze zijn ook zoeter en daardoor lekkerder. De bananen voor de mousse 2 uur vooraf in de koelkast leggen (of gepeld een klein uurtje in de vriezer leggen). Voor het ijs heb je bevroren (stukjes) banaan nodig.

Bereidingswijze

  1. Maak de pindakaas; 50 gram pinda’s is voor dit recept voldoende.
  2. Snij de bananen in stukjes en doe in de hakmixer.
    Schil en ontpit de avocado, snij in stukken en voeg toe.
    Voeg de cacaopoeder, het kaneel en water toe.
    Mix tot een romig en luchtig mengsel. Schep de mousse in een kommetje of bak.
  3. Haal de stukjes banaan uit de vriezer. Doe wat kleine stukjes in de plastic bak. Doe de rest in de hakmixer.
    Voeg de dadels, pindakaas en het warme water toe. Mix tot een romig mengsel en voeg toe aan de bak met stukjes banaan. Roer even door.
    Je kunt dan al verder aan de slag om het af te maken, maar ik heb de voorkeur voor iets meer ‘echt ijs’. Zet daarvoor 1 uur in de vriezer en roer dan even met een vork door. Zet de bak direct weer 1 uur terug in de vriezer.
  4. Schep een laagje mousse in de glazen. Schep er een laagje ijs bovenop. Daarna weer een laagje mousse en ijs; maak meer dunnere of mindere dikkere laagjes, wat je zelf er leuk vindt uitzien.

Bewaartip

  • De mousse is afgedekt zeker een week houdbaar in de koelkast.
  • Het ijs is zeker 2 maanden houdbaar in de vriezer. Staat het ijs al langer dan 6 uur in de vriezer? Zet het dan eerst zeker 30 minuten in de koelkast voor je ermee aan de slag gaat.

Variatietip

  • Garneer bovenop met 25 gram gehakte pure chocolade (minimaal 85%); zorg er dan voor dat het bovenste laagje ijs is, dat geeft een mooier contrast.
  • Garneer bovenop met 20 gram geschaafde amandelen, die je vooraf 5 minuten in een koekenpan roostert.
  • Je kunt in plaats van dit bananenijs ook kiezen voor een andere versie van bananenijs met pindakaas; halveer dan de daar genoemde ingrediënten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s