Kikkererwten met chorizo en avocado-salade

Gezonde kikkererwten met chorizo, rode ui en verse koriander en bieslook, gecombineerd met een salade van avocado, rucola, rode ui en verse peterselie en bieslook met broodcroutons. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
Voor de kikkererwten met chorizo:

  • 200 gram kikkererwten
  • 250 gram chorizo
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode ui
  • ½ bosje verse koriander
  • ½ bosje verse bieslook
  • lik rijstolie

 

Voor de avocadosalade:

  • 1 avocado
  • ½ rode ui
  • ½ bosje verse peterselie
  • ½ bosje verse bieslook
  • 75 gram rucola melange
  • 1½ el koolzaadolie
  • 4 dikke sneeën speltbrood
  • koekenpan
  • mengkommen
  • vergiet

Bereidingswijze

  1. Maak het speltbrood; uiteraard kan ook ander, al dan niet zelfgemaakt, bij voorkeur donker brood worden gebruikt. Snij dikke sneeën en snij de sneeën in blokjes. Smeer in met de lik rijstolie en bak rondom in 6 minuten krokant.
  2. Bereid de kikkererwten op eenzelfde wijze als rode bonen; wat minder lekker, maar gebruik van kikkererwten uit blik kan natuurlijk ook, dan heb je 600 gram nodig.
  3. Halveer de avocado in de lengte. Verwijder de pit, schil de avocado en snij in stukken en doe in een mengkom.
  4. Pluk en knip of snij de peterselie fijn en voeg toe aan de mengkom.
    Knip of snij een bosje verse bieslook fijn en doe de helft (de andere helft is voor de kikkererwten met chorizo) in de mengkom.
    Pel en snij de rode ui fijn en doe de helft (de andere helft is voor de kikkererwten met chorizo) in de mengkom.
    Voeg de rucola melange en koolzaadolie (een andere olie, zoals extra vierge olijfolie kan ook) toe en meng door elkaar.
    Meng de gebakken speltbroodbrokken erdoorheen.
  5. Pel en pers of snij de knoflook fijn.
    Ris en knip of snij de verse koriander fijn.
    Knip of snij de verse bieslook fijn.
  6. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat de kikkererwten uitlekken.
  7. Snij de chorizo in plakjes. Verwarm een koekenpan en bak de chorizo 3 minuten (olie/boter is niet nodig!). Bestrooi met de versgemalen peper. Voeg de ½ van de overgebleven fijngesneden rode ui toe en bak 2 minuten. Voeg de kikkererwten en koriander toe en warm kort door.
  8. Halveer de citroen en pers het sap van ½ citroen uit boven de koekenpan. Voeg de bieslook toe en roer kort door. Haal de pan van het vuur en serveer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s