Chocolade-mueslirepen

Chocolade-mueslirepen met zelfgemaakte pindakaas, pure chocolade, havermout, amandelen, hazelnoten, pecannoten en rozijnen. Snack met behoorlijk wat (onverzadigde) vetten en zonder toegevoegde suiker; een verantwoord tussendoortje.

Ingrediënten Materialen
  • ovenschaal,
    28 x 21 cm
  • keukenweegschaal
  • bakpapier
  • grote steelpan
    of kookpan
  • pannenlikker
  • koelkast

Bereidingswijze

  1. Maak de pindakaas (van 350 gram pinda’s en 3 tl sesamolie, arachideolie of rijstolie).
  2. Vet de ovenschaal (een andere vorm kan natuurlijk ook) licht in met de lik rijstolie en bekleed met bakpapier.
  3. Hak de chocolade in grove stukken.
  4. Hak de hazelnoten, amandelen en pecannoten in grote stukken.
  5. Doe de pindakaas in een pan en verwarm op een laag vuur. Roer met een pannenlikker door.
    Voeg de honing en kokosolie toe. Haal de pan van het vuur als de kokosolie geheel is gesmolten.
  6. Voeg de gehakte pure chocolade, rozijnen, havermout en gehakte noten toe en roer goed door tot de chocolade is gesmolten.
  7. Schenk of schep de vulling in de vorm en haal het hele mengsel er met de pannenlikker uit.
  8. Zet in de koelkast en laat hard worden; dit duurt ongeveer twee tot drie uur.
  9. Snij de chocolade-mueslirepen in het formaat of de formaten die je zelf wil; langwerpige of desgewenst vierkante stukken.
    Dit recept levert 18 tot 20 repen op.

Bewaartip

  • Bewaar de chocolade-mueslirepen in een luchtdichte bak in de koelkast. Hou er rekening mee dat chocolade zeer gevoelig is voor het overnemen van de geur van andere producten. Bewaar ze desnoods op een donkere en droge plek buiten de koelkast, het meest geschikt daarvoor is een kelder; chocolade smelt pas als de temperatuur op lichaamswarmte is. De chocolade-mueslirepen zijn zeker een week houdbaar.
  • De chocolade-mueslirepen kunnen ook worden ingevroren. Wikkel ze dan per stuk stevig in vershoudfolie en doe ze daarna in een plastic zakje waar je de lucht uithaalt. Haal 24 uur voor gebruik uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.

Variatietip

  • Vervang de rozijnen (deels) door cranberry’s en/of krenten.
  • Kies de noten die je zelf lekker vindt: vervang de hazelnoten, amandelen en/of pecannoten (deels) door andere noten, zoals walnoten of paranoten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s