Pistache-ijs van kokoscrème

Pistache-ijs van pistaches met homemade kokoscrème en Griekse yoghurt. Voor 2 personen (± 250 ml). Puur, gezond en verantwoord nagerecht of tussendoortje. Nog meer gezonde verwennerij? Doe er wat gezonde chocolademousse overheen!

Ingrediënten Materialen
  • afsluitbare plastic bak, ± 400 ml
  • hakmixer
  • vriezer
  • ijsschep

Bereidingswijze

  1. Maak de kokoscrème.
  2. Rooster de pistachenoten maximaal 10 minuten in een koekenpan; roer er regelmatig doorheen, zodat de noten niet verbranden.
    Je kunt ze ook 8 tot 10 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven roosteren.
  3. Doe de Griekse yoghurt in de hakmixer. Voeg de kokoscrème en pistachenoten toe. Mix tot een glad geheel.
  4. Schep in een afsluitbare plastic bak. Leg een laag vershoudfolie op het ijs in de plastic bak en druk dit een beetje aan. Laat het 1 uur in de vriezer opstijven.
    Haal dan de bak uit de vriezer en roer alles met een vork heel goed door elkaar. Zet de bak direct weer terug in de vriezer. Doe dit nadat het ijs telkens 1 uur langer in de vriezer staat; drie keer in totaal.
    Na 3 tot 5 uur in de vriezer is het ijs goed om te serveren.
  5. Serveer het pistache-ijs in schaaltjes. Zet een bakje kokend water neer en haal een ijsschep (dit kun je eventueel ook met een lepel doen) erdoorheen. Maak 2 kleine of 3 grote bolletjes en doe in de schaaltjes.

Bewaartip

  • Gebruik bij voorkeur een rechthoekige bak van enkele centimeters hoog en niet een diepe, ronde bak; dan bevriest het beter en gelijkmatiger.
  • Staat het ijs langer dan 5 uur in de vriezer? Zet het dan eerst 30 minuten in de koelkast voor je het serveert.
  •  Het ijs is zeker 2 maanden houdbaar in de vriezer.

Variatietip

  • In plaats van Griekse yoghurt, kun je het pistache-ijs ook maken met milde magere kwark (die van Campina is hier uitermate geschikt voor) of van magere yoghurt, door daags van tevoren hangop te maken.
  • Serveer met gezonde warme chocoladesaus; de helft van de hoeveelheid ingrediënten genoemd in het recept is voldoende.
  • Serveer met gezonde chocolademousse van cacao, banaan en avocado (zie onderstaande foto); een derde van de hoeveelheid ingrediënten genoemd in het recept is voldoende.
  • Serveer het ijs in hoorntjes; die je al dan niet dipt in au bain-marie gesmolten chocolade en waarop je ook nog stukjes noot kunt doen.

pistache-ijs met gezonde chocolademousse

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s