Avocado-eiersaus met gerookte bacon

Frisse en gezonde saus van avocado, eieren, gerookte baconreepjes, rode ui met magere yoghurt, mosterd, citroensap en gekruid met gerookt paprikapoeder, zwarte peper en komijn. Heerlijk voor de bij de bbq (ruim voldoende voor 4 personen). Maar ook te gebruiken als spread of beleg op speltbrood of op een speltcracker.

Ingrediënten Materialen
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 150 gram gerookte baconreepjes
  • ½ citroen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 ruime el mosterd
  • 3 el magere yoghurt
  • 1 kleine tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren in een pan water, laat de eieren 6 minuten koken en koel direct met koud water.
  2. Bak de gerookte baconreepjes 3 minuten in een koekenpan goudbruin.
  3. Schil de avocado en prak met een vork fijn op een bord. Doe in een mengkom.
    Pers de ½ citroen en voeg 1 el citroensap toe aan de mengkom.
    Pel en snipper de rode ui heel fijn en voeg toe aan de mengkom.
    Pel de knoflook, snij heel fijn, druk plat met de bolle kant van een lepel en voeg toe aan de mengkom.
    Voeg de mosterd en magere yoghurt toe aan de mengkom en roer met een lepel goed door.
    Pel de eieren, snij fijn en prak nog even met een vork iets fijner. Voeg toe aan de mengkom.
    Voeg het gerookt paprikapoeder, de komijn en zwarte peper toe. Geen gerookt paprikapoeder in huis? Gebruik scherp paprikapoeder of gebruik 1 ruime tl ‘gewoon’ paprikapoeder.
    Voeg de gebakken baconreepjes toe en meng nog even door.
    Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.

Bewaartip

Bewaar afgedekt in de koelkast. De avocado-eiersaus is maximaal drie dagen houdbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s