Havermout-pindarepen

Vijf heerlijke én gezonde havermout-pindarepen. Van zelfgemaakte pindakaas en havervlokken. Licht gezoet met agavesiroop hazelnoot. In een handomdraai gemaakt!

Ingrediënten Materialen
  • mengkom
  • bakpapier
  • vierkant bakje
  • vriezer

Bereidingswijze

  1. Maak de pindakaas; 200 gram pinda’s is voor dit recept dus voldoende.
  2. Vet het vierkante bakje in met de lik rijstolie en bekleed met een stuk bakpapier.
  3. Doe de havervlokken in een mengkom. Voeg de pindakaas, pinda’s, agavesiroop hazelnoot en arachideolie toe. Meng alles goed met de hand en kneed tot een samenhangend mengsel.
  4. Doe het mengsel in een vierkant bakje, druk het goed aan met je handen. Laat 1 uur in de vriezer opstijven.
  5. Haal de reep uit het bakje, verwijder het bakpapier en snij direct in 5 gelijke repen (of natuurlijk desgewenst vierkante stukken).

Bewaartip

  • Bewaar de havermout-pindarepen in een luchtdichte bak in de koelkast. De repen zijn zo zeker twee weken houdbaar.
  • De havermout-pindarepen kunnen ook worden ingevroren. Wikkel ze dan per stuk stevig in vershoudfolie, dan kun je de gewenste hoeveelheid telkens zo’n 3-4 uur voor gebruik uit de vriezer halen (en bijvoorbeeld meenemen naar je werk). Laat je ze in de koelkast ontdooien, doe dit dan 5 uur voor gebruik.

Variatietip

  • Geen agavesiroop in huis? Gebruik dan honing.
  • Hou je van kokos? Gebruik dan 2 el kokosolie. Smelt die in een (steel)pannetje en voeg toe in plaats van de arachideolie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s