Barbecuesaus

Pittige, smaakvolle saus met gezeefde tomaten en ketjap manis. Gekruid met knoflook, komijn, sambal oelek en wat zwarte peper. Kan zowel warm als koud worden geserveerd. Lekker bij bijvoorbeeld een barbecue, maar ook bruikbaar als basis voor een saus in pastagerechten, zoals nasi of spaghetti. Recept is voor zo’n 300 ml.

Ingrediënten Materialen
  • 200 ml passata
  • 80 ml ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rijstolie
  • 2 tl komijn
  • 2 tl sambal oelek
  • ½ tl zwarte peper
  • steelpannetje
  • pot met deksel, 300 ml

Bereidingswijze

  1. Pel en snij de knoflook fijn.
  2. Doe de rijstolie in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met de sambal oelek en komijn zo’n 2 minuten.
  3. Voeg de passata en ketjap manis toe. Breng aan de kook en laat de saus zo’n 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met ½ tl versgemalen zwarte peper.
    Het meest handig is om de barbecuesaus in een met deksel afsluitbaar potje te schenken; als je over houdt dan kun je dit gewoon in de koelkast zetten.

Bewaartip

Deze barbecuesaus is in een afgesloten pot in de koelkast maximaal twee weken houdbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s