Kaaslollies

Krokant kaascrackertje op een stokje: kaaslollies. Een geweldig geinig ideetje van Rudolph van Veen. Supermakkelijk en snel te maken! Een toppertje voor bij de bbq of een wijntje.

Ingrediënten Materialen
  • 125 gram Weyckenaar
    extra gerijpte 30+ kaas
  • rasp
  • 6 satéprikkers
  • bakplaat
  • bakpapier
  • oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rasp de kaas.
  2. Verdeel de satéprikkers over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak hoopjes van de kaas rondom de bovenkant van de prikkers.
  3. Bak de kaaslollies in zo’n 10 minuten iets onder het midden in de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin en krokant.
  4. Haal de kaas uit de oven en laat in minimaal 5 minuten hard worden.
    Haal voorzichtig van het bakpapier en doe in een bak met suiker, rijst o.i.d. zodat ze rechtop kunnen worden gepresenteerd.

Variatietip

  • Een andere, lekkere kaas kan uiteraard ook; Parmezaanse kaas bijvoorbeeld.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s