Krokante pindarepen

Vijftien grote of dertig kleine lekkere én gezonde pindarepen met een ‘crunch’. Van zelfgemaakte pindakaas, amandelen, havermout, dadels en chiazaad. Licht gezoet met agavesiroop hazelnoot en een vleugje vanille.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Maak de pindakaas; gebruik voor dit recept dus 350 gram pinda’s; doe er gerust 5 tl sesamolie bij. Doe de pindakaas vervolgens in een mengkom.
  2. Bekleed het broodbakblik met bakpapier. Geen broodbakblik in huis? Gebruik gewoon een cakeblik; de repen worden dan wel wat dikker, maar dan kun je ze ook smaller maken.
  3. Ontpit de dadels en doe in stukken in de hakmixer en mix ze fijn. Voeg toe aan de mengkom met pindakaas.
    Voeg de havermout, het vanillepoeder, de arachideolie en het chiazaad toe.
    Hak de amandelen in de hakmixer fijn en voeg ook toe aan de mengkom.
  4. Meng alles met je handen door elkaar tot een dik kleverig mengsel.
  5. Schep het mengsel in het broodbakblik en druk het heel stevig met een platte hand aan; sla hierbij desnoods vooraf de zijflappen van het bakpapier eerst over het mengsel heen. Het wordt na het aandrukken een samenhangend en stevig plakkaat.
  6. Haal het plakkaat uit het bakblik. Snij er ongeveer 30 kleine repen uit, door de plak eerst in 15 grote repen te snijden en deze vervolgens te halveren. Uiteraard kun je ze ook niet halveren en zo grote repen te hebben.
    Pak de repen in met wat bakpapier en leg minimaal 2 uur in de vriezer. Daarna zijn ze goed, maar je kunt ze ook laten liggen en wanneer je ze wilt gebruiken haal je het benodigde aantal 2 uur eerder uit de vriezer.

Bewaartip

  • Bewaar de krokante pindarepen in een luchtdichte bak in de koelkast. De repen zijn zo zeker twee weken houdbaar.
  • De pindarepen kunnen ook worden ingevroren. Wikkel ze dan per stuk stevig in vershoudfolie, dan kun je de gewenste hoeveelheid telkens uit de vriezer halen (en bijvoorbeeld meenemen naar je werk). Laat je ze in de koelkast ontdooien, doe dit dan 2 uur voor gebruik.

Variatietip

  • Geen agavesiroop in huis? Gebruik dan honing.
  • Hou je van kokos? Gebruik dan kokosolie, die je in een (steel)pannetje smelt, in plaats van de arachideolie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s