Slagroomtruffels

Recept voor 20 truffels, gevuld met roomboter, poedersuiker en slagroom met een vleugje vanille en met een ‘jasje’ van pure chocolade en cacao.

Ingrediënten Materialen
 • keukenweegschaal
 • mengkommen
 • cocktailprikkers
 • spuitzak met gladde spuitmond
 • mixer
 • theedoek
 • plastic folie
 • plateau dat in de vriezer past
 • vriezer
 • schaaltje

Bereidingswijze

Voor het beste resultaat: zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.

 1. Doe de roomboter in een mengkom en mix met de mixer smeuïg.
  Voeg de poedersuiker, slagroom en vanillesuiker toe. Hang een theedoek over de mengkom en mixer om te voorkomen dat de hele keuken onder poedersuiker zit. Mix met een mixer op de laagste stand tot een romig mengsel.
 2. Zet een schaal, of ander plateau dat in de vriezer past, klaar. Leg daar plastic folie op. Geen plastic folie in huis? Knip een A4 showtas op de juiste vorm.
 3. Schep de vulling in een spuitzak met een rond en glad spuitmondje. Spuit toefjes/bolletjes op een met plastic folie beklede bakplaatje. Steek er cocktailprikkers tot de bodem toe in.
  Zet ze in de vriezer en laat ze hier een half uur in staan.
 4. Smelt in de tussentijd, als de truffels in de vriezer staan, de chocolade au bain-marie in een RVS-mengkom en strooi de cacaopoeder in een diep bord (meer cacaopoeder kan ook; wat over is kun je daarna gewoon voor wat anders gebruiken).
  Haal de truffels uit de vriezer. Dompel direct de bolletjes aan de cocktailprikker onder in de chocolade, laat het teveel eraf vallen door het cocktailprikkertje te draaien (ga niet te dichtbij staan). Leg ze in het cacaopoeder en doe er met een lepel gelijk wat cacaopoeder overheen. Zet ze daarna op een schaaltje. Ga in snel tempo door; de chocolade koelt snel af en wordt anders te hard.
  Draai alle slagroomtruffels aan de cocktailprikkers rond zodat het teveel aan cacao eraf valt.
 5. Zet het schaaltje in de koelkast.
  Haal een half uur voor het serveren de chocoladetruffels uit de koelkast en haal de cocktailprikkers eruit door aan het stokje te draaien.

slagroomtruffels met cocktailprikkers.jpg

Bewaartip

 • Bewaar de truffels in de koelkast; luchtdicht afgesloten. Hou er rekening mee dat chocolade zeer gevoelig is voor het overnemen van de geur van andere producten. De truffels zijn zeker een week houdbaar. De truffels zijn het lekkerst wanneer je ze een kwartier voor serveren buiten de koelkast zet.
 • Je kunt de slagroomtruffels ook invriezen. Wikkel ze in huishoudfolie en doe ze daarna in een luchtdicht afgesloten plastic zakje, voor je ze in de vriezer legt.

Variatietip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s