Pepernoten (kruidnoten)

Ruim 80 knapperige, kruidige én gezonde pepernoten van speltmeel met -uiteraard- speculaaskruiden en honing. Het zijn ‘harde pepernoten’, dus eigenlijk zijn het kruidnoten… Je maakt ze supersnel zelf!

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef de speltmeel boven de mengkom en weeg daarbij gelijk af.
    Voeg via het zeef de speculaaskruiden en het zout toe.
    Voeg de honing en rijstolie toe aan de mengkom.
    Meng alles met de hand door elkaar en maak er een deegbal van. Voeg tussen het kneden beetje bij beetje de melk er doorheen tot het deeg goed aanvoelt. Meestal niet het geval, maar mocht het deeg te nat zijn, voeg dan wat speltmeel toe. Als het deeg te droog of ‘brokkelig’ is, voeg dan wat (extra) melk, water of olie toe.
  3. Maak nu van het deeg met de hand kleine bolletjes van ongeveer 1½ tot 2 cm doorsnede, in totaal ruim 80 stuks, en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
    Druk alle pepernoten zachtjes aan.
  4. Bak ze in 20 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.
  5. Haal ze daarna uit de oven en laat de pepernoten goed afkoelen.

Bewaartip

Bewaar de pepernoten in een luchtdichte afgesloten trommel of bakje buiten de koelkast. Ze zijn zo zeker 2 weken houdbaar.

Variatietip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s