Kip piri piri uit de oven

Pittige kip piri piri uit de oven. Van kippendijen gemarineerd met paprikapoeder, chilivlokken, mosterd, wijnazijn, knoflook, citroen, limoen en olijfolie. Heerlijk bij een frisse salade, zoals salade van rode bonen, mais, ijsbergsla en spelt met yoghurtdressing. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 500 gram kippendijen
  • 1 kleine el paprikapoeder
  • 1 kleine el scherp paprikapoeder
  • ½ kleine el chilivlokken
  • 2 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen(sap)
  • 1 limoen(sap)
  • 4 el extra virgine olijfolie
  • mengkom
  • keukenpapier
  • ovenschaal
  • oven

Bereidingswijze

  1. Doe het paprikapoeder, scherp paprikapoeder, de chilivlokken, mosterd, witte wijnazijn in een mengkom. Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe aan de mengkom. Pers de citroen en limoen uit en voeg toe aan de mengkom. Roer met een lepel goed door. Voeg de olijfolie toe en roer nogmaals goed door.
  2. Dep de kippendijen met een stuk keukenpapier goed droog, snij eventueel in kleinere stukken en voeg ze toe aan de mengkom met de marinade. Roer ze goed door de marinade heen. Zet in de koelkast.
    Laat zeker 2 uur, maar liever een nacht staan in de marinade; tussendoor nog een keer doorroeren is alleen maar goed.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bak de kippendijen iets onder het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en goudbruin.
    Draai ze na 20 minuten een keer om.

kip piri piri met salade van rode bonen.jpg

Variatietip

  • Voeg verse basilicum toe.
  • En/of voeg verse tijm toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s