Yoghurtdressing met avocado

Yoghurt, munt, avocado en limoensap zijn een geweldige combinatie! Ideaal dus voor het maken van een dressing voor een salade, zoals salade rode bonen met mais, ijsbergsla en spelt.

Ingrediënten Materialen
  • 4 el magere yoghurt
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 2 tl munt
  • ¼ tl zwarte peper
  • mengkommetje
  • vork

Bereidingswijze

  1. Ontpit, ontvel en prak de avocado. Doe in een mengkommetje.
    Voeg de Griekse yoghurt toe. Pers de limoen uit en voeg toe aan het mengkommetje. Voeg de munt en zwarte peper toe.
    Meng goed door en klaar is Kees!

Bewaartip

De yoghurtdressing is afgedekt in de koelkast zeker een week houdbaar.

Variatietip

  • Voeg koriander, bieslook, peterselie of dille toe; in totaal zo’n 2 el fijngehakte kruiden.
  • Wil je een dikker mengsel? Gebruik dan Griekse yoghurt.
  • De salade is héérlijk bij bijvoorbeeld kip piri piri uit de oven (zie foto hieronder).

kip-piri-piri-met-salade-van-rode-bonen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s