Warme chocolademelk met salted karamelsaus

Heerlijk op een winterse dag: een ‘zachte’ warme chocolademelk met salted karamelsaus. Desgewenst met een toef slagroom of nog kruidiger gemaakt door kruiden toe te voegen. Voor 2 personen.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Maak de salted karamelsaus.
  2. Doe de vanillesuiker en pure cacao in een mengkommetje en meng goed door elkaar.
    Voeg een klein scheutje melk erbij en roer dit met een lepeltje door elkaar tot je een glad papje hebt.
  3. Doe de maizena met een flinke scheut melk in een mengkommetje of mok en roer met een lepeltje goed door tot je hier ook een glad papje van maakt.
  4. Zet de steelpan met de resterende melk op het vuur en voeg gelijk de bruine suiker toe. Roer regelmatig met de klopper door, zodat de melk minder snel aankoekt. Let vervolgens goed op: als de melk omhoog wil komen, zet dan het vuur uit.
    Voeg het cacao-vanillesuikerpapje toe en roer dit met de klopper door de melk.
    Voeg het maizena-melkmengsel toe en roer dit ook met de klopper goed door.
  5. Schenk de chocolademelk in twee glazen (of mokken).
    Voeg aan beide glazen 2 tl salted karamelsaus toe.

Variatietip

  • Vervang de salted karamelsaus door citroen karamelsaus.
  • Voeg een snuf kruiden toe. Denk hierbij aan kardemom, nootmuskaat, kaneel, gemalen kruidnagel of chilipoeder.
  • Voeg een ½ tl espressopoeder toe.
  • Voeg een scheutje whisky, Tia Maria, Amaretto of andere likeur toe.
  • Voeg een paar kleine marshmallows toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s