Meringue ijs

Meringue ijs: luchtig en romig ijs. Een mix van Italiaans schuim, slagroom en Griekse yoghurt. Recept voor ruim 1 liter meringue ijs.
Wil je minder calorie- en suikerrijk ijs? Ga dan voor kwark- of yoghurtijs.

Ingrediënten Materialen
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • Italiaans schuim:
  • 2 eiwitten
  • ½ el kristalsuiker
  • 25 ml water
  • 88 gram kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Zet de afsluitbare plastic bak in de koelkast, zodat ie goed koud is als het ijsmengsel erin gaat.
  2. Maak het Italiaans schuim in een grote mengkom.
    Je hebt voor de juiste hoeveelheid kookschuim dus de helft het recept nodig.
  3. Klop in een mengkom met de mixer de slagroom lobbig (tot yoghurt-dikte) en voeg de geklopte slagroom toe aan de mengkom met Italiaans schuim.
  4. Voeg de Griekse yoghurt toe en spatel het mengsel voorzichtig door elkaar.
  5. Schenk of schep het mengsel in de afsluitbare plastic bak.
  6. Leg een laag vershoudfolie op het ijs in de plastic bak en druk dit een beetje aan zodat alle lucht eronderuit is.
    Laat het 1 uur in de vriezer opstijven.
    Haal dan de bak uit de vriezer en roer alles met een vork door elkaar. Zet de bak direct weer terug in de vriezer.
    Doe dit nadat het ijs telkens 1 uur langer in de vriezer staat; drie keer in totaal.
  7. Na ruim 4 uur in de vriezer is het ijs goed om te serveren. Serveer het ijs in schaaltjes. Zet een bakje kokend water neer en haal een ijsschep (dit kun je eventueel ook met een lepel doen) erdoorheen voordat je het ijs uitschept.

Bewaartip

  • Gebruik bij voorkeur een rechthoekige bak van enkele centimeters hoog en niet een diepe, ronde bak; dan bevriest het ijs beter en gelijkmatiger.
  • Het heeft de voorkeur het meringue ijs tussen de 4 en 6 uur na invriezen te eten. Het is zeker langer houdbaar in de vriezer, namelijk zeker 2 maanden, maar dan krijg je eventueel met wat kristalvorming te maken; ijskristallen die zorgen voor harde stukken en een minder lekkere structuur.
  • Als het ijs al langere tijd (meer dan 8 uur) is ingevroren, haal het ijs dan zeker 2 uur van tevoren uit de vriezer en zet de bak in de koelkast.

Variatietip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s