Toastjes

Krokante toastjes van speltmeel met lijnzaad en wat water. Megagezond en erg lekker! Recept voor 50 spelttoastjes.

Ingrediënten Materialen

Bereidingswijze

  1. Doe de speltmeel in een mengkom. Voeg het lijnzaad toe en meng met de hand door elkaar.
  2. Voeg het water toe en kneed net zolang tot je een deegbal hebt. Druk vervolgens de deegbal plat.
  3. Bestuif het werkblad met wat tarwemeel (speltmeel kan uiteraard ook).
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Rol het deeg met een licht bebloemde deegroller uit tot een ronde lap met een doorsnede van zo’n 40 cm en maximaal 3 mm dikte.
    Prik met de vork gaatjes in het deeg; dit zorgt ervoor dat de toastjes luchtig en knapperig blijven.
  6. Steek met de ronde deegsteker de toastjes uit. Uiteraard kun je kiezen voor een andere vorm of met een mes vierkante of rechthoekige toastjes uit te snijden.
  7. Leg de toastjes op het met bakpapier beklede bakblik.
  8. Zet onderin de op 180 graden voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en hard.
  9. Ga in de tussentijd verder met de tweede serie door op eenzelfde manier te werk te gaan. Kneed daarbij het restdeeg opnieuw en rol het daarna weer uit.
    Haal de eerste serie uit de oven, zet de tweede serie er gelijk in.
  10. Leg de crackers van de eerste serie op een rooster en laat geheel afkoelen. Met de tweede serie doe je hetzelfde.

Bewaartip

Je kunt (overgebleven) toastjes in een luchtdichte trommel bij voorkeur op een donkere plek en bekleed met bakpapier bewaren.

Variatietip

  • Wil je een wat goedkopere versie? Vervang dan de speltmeel door volkoren tarwemeel.
  • Voeg aan de mengkom, voor je het water toevoegt, een snufje zout toe en meng dat ook even goed door.
  • Hou je meer van andere zaden of van afwisseling? Vervang het lijnzaad dan door bijvoorbeeld chiazaad of sesamzaad.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s