Gezonde spaghetti met kipfilet en ananas

Gezonde volkoren spelt-spaghetti met ananas, geroosterd amandelschaafsel, kippendijenfilets gemarineerd in ketjap manis, knoflook, gember en mosterdzaad, roerbakgroenten, kikkererwten, maïs, verse basilicum en passata. Voor 6-8 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 1 pak volkoren speltspaghetti
  • 500 gram kippendijenfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl gemalen mosterdzaad
  • 3½ el ketjap manis
  • 2 el rijstolie
  • 400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
  • 200 gram kikkererwten
  • 160 gram (uitgelekte) maïs
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 400 gram passata
  • 1 ruime el maizena
  • 5 draaien zwarte peper
  • 250 gram ananas vriesvers
  • 3 el geschaafde amandelen
  • kookpan
  • koekenpan
  • zeef

Bereidingswijze

De marinade kun je gerust eerder op de dag maken, zodat de smaken goed in de kipdijfilets trekken (stap 2). Bewaar dit dan tot gebruik afgedekt in de koelkast en laat een half uur vooraf op kamertemperatuur komen.

  1. Bereid de kikkererwten op eenzelfde wijze als rode bonen.
  2. Snij de kippendijen in blokjes en doe in een mengkom.
    Pel en snij de knoflook fijn en voeg toe aan de mengkom.
    Voeg de ketjap manis, gember en het mosterdzaad toe aan de kipstukjes en meng goed door.
  3. Haal de ananasstukjes uit de vriezer, laat ontdooien en snij eventueel wat kleiner.
  4. Rooster in een droge koekenpan in zo’n 3 tot 5 minuten het amandelschaafsel goudbruin en laat direct daarna op een bord afkoelen.
  5. Vermeng de passata met de maizena.
    Ris en snij de basilicum klein.
  6. Doe de rijstolie in een pan. Bak de gemarineerde kipstukjes.
    Voeg de roerbakgroenten, maïs, kikkererwten en basilicum toe en bak dit kort mee.
  7. Giet het mengsel van de passata met maizena erbij, roer goed door en laat alles nog wat sudderen.
  8. Kook de spaghetti beetgaar, met 1 el arachideolie; de lekkerste el dente spaghetti krijg je door 1 minuut korter te koken dan op het pak staat aangegeven.
  9. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan; roer goed door.
  10. Leg de spaghetti op een bord. Doe hier wat ananasblokjes op en strooi er wat geroosterde amandelen over.

Variatietip

  • Decoreer met wat tuinkers.
  • Vervang het geroosterd amandelschaafsel door geroosterd sesamzaad.
  • Vervang de ananas en geroosterde amandelen door geraspte kaas.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s