Guacamole

Heerlijk voor bij de bbq! Frisse en gezonde guacamole van avocado, ui en limoen, gekruid met verse basilicum, zwarte peper en komijn. Voldoende voor 4 personen. Maar ook te gebruiken als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten, spread of beleg op speltbrood of op een speltcracker.

Ingrediënten Materialen
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 el limoensap
  • 3-5 draaien zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak in een mengkom tot een grove puree. Snij de korianderblaadjes fijn, pel en snipper de ui en voeg toe aan de mengkom met avocadopuree.
  2. Pers de limoen en voeg 2 el limoensap toe aan de avocadopuree. Voeg de komijn toe. Meng alles goed door en breng op smaak met een paar draaien zwarte peper.
    Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.

Bewaartip

Bewaar afgedekt in de koelkast. De guacamole is maximaal drie dagen houdbaar.

Variatietip

  • Ga je voor de originele guacamole? Voeg dan 1 (tros)tomaat toe.
  • Vervang de rode ui door ½ ui.
  • Vervang de verse basilicum door verse koriander.
  • Voeg in plaats van zwarte peper een snuf cayennepeper toe.
  • Voeg een teentje fijngesneden knoflook toe.
  • Kijk voor andere varianten ook eens bij de andere sauzen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s