Heerlijk voor bij de bbq! Frisse en gezonde guacamole van avocado, ui en limoen, gekruid met verse basilicum, zwarte peper en komijn. Voldoende voor 4 personen. Maar ook te gebruiken als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten, spread of beleg op speltbrood of op een speltcracker.
Ingrediënten | Materialen |
|
|
Bereidingswijze
- Snij de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak in een mengkom tot een grove puree. Snij de korianderblaadjes fijn, pel en snipper de ui en voeg toe aan de mengkom met avocadopuree.
- Pers de limoen en voeg 2 el limoensap toe aan de avocadopuree. Voeg de komijn toe. Meng alles goed door en breng op smaak met een paar draaien zwarte peper.
Laat tot gebruik afgedekt in de koelkast staan.
Bewaartip
Bewaar afgedekt in de koelkast. De guacamole is maximaal drie dagen houdbaar.
Variatietip
- Ga je voor de originele guacamole? Voeg dan 1 (tros)tomaat toe.
- Vervang de rode ui door ½ ui.
- Vervang de verse basilicum door verse koriander.
- Voeg in plaats van zwarte peper een snuf cayennepeper toe.
- Voeg een teentje fijngesneden knoflook toe.
- Kijk voor andere varianten ook eens bij de andere sauzen.
Advertenties