Kippendijenfilet in mosterd-honing-ketjapsaus

Heerlijk gemarineerde kipfilet. Simpel en snel! Van kippendijenfilet met mosterd, honing, ketjap manis en citroen. Kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid. Voor 3 personen.

Ingrediënten Materialen
  • 3 kippendijenfilets
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • ½ biologische citroen
  • 1 el ketjap manis

Bereidingswijze

De marinade kun je gerust eerder op de dag maken, zodat de smaken goed in de kipdijfilets trekken (stap 2). Bewaar dit dan tot gebruik afgedekt in de koelkast en laat een half uur vooraf op kamertemperatuur komen.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de honing, mosterd en ketjap manis in een ovenschaal.
    Rasp de ½ citroen boven de ovenschaal, pers de ½ citroen uit en voeg 2 el citroensap toe. Meng dit met een lepel door elkaar.
    Leg de kipfilets in de marinade en wentel ze door de marinade heen.
  3. Zet de ovenschaal 40 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.
    Maak je gebruik van een barbecue? Meestal is de temperatuur dan tussen de 200-220 graden; dan is 30 minuten voldoende.

Variatietip

  • Voeg 8 blaadjes fijngeknipte verse basilicum toe.
  • Voeg een teentje fijngesneden knoflook toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s