Aardbeien trifle

Trifle van aardbeien met hopjes-, vanille– en chocoladevla, crumble en karamelsaus. Een trifle is een dessert in laagjes in een glas of glazen kom: van fruit, cake of crumble en room of allerlei andere combinaties. Erg feestelijk, voor bijvoorbeeld een etentje of het kerstdiner. Je kunt alle onderdelen zelf maken, dat is het meest lekker maar geen must. Voor 4 personen.

Ingrediënten Materialen
  • bakblik
  • bakpapier
  • oven
  • 4 glazen of
    glazen potjes

Deze hoeveelheid is voor een behoorlijk glas of potje. Maar je kunt de trifles net zo groot of klein maken als je wilt. Pas de te gebruiken glaasjes daarop aan.

Bereidingswijze

  1. Maak de crumble:
    Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de tarwebloem in een mengkom. Voeg de blokjes roomboter, kristal- en vanillesuiker, het ei en snufje zout toe. Kneed dit mengsel tot deegkruimels. Zijn de stukken behoorlijk groot? Geen punt, je kunt ze later altijd nog kleiner maken. Leg dit op de bakplaat. Zet deze onderin de op 180 graden voorverwarmde oven en bak in 25 minuten gaar en goudbruin.
  2. Maak de vanillevla, chocoladevla en hopjesvla.
  3. Maak de karamelsaus.
  4. Hak de chocolade in stukjes.
  5. Snij de aardbeien in plakjes. Brokkel desgewenst de crumble tot kleinere kruimels. Klop de slagroom lobbig.
  6. Maak vervolgens in de glazen laagjes van: plakjes aardbei, vanillevla, crumble, chocoladevla, karamelsaus, plakjes aardbei, hopjesvla en slagroom. Doe tenslotte de chocoladestukjes in het midden eroverheen en serveer direct.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s